Ceny u čerpacích stanic zvedá především ropa, jejíž ceny jsou na nejvyšší úrovni za poslední tři měsíce. Na jaře byly vyšší, tehdy ale Čechy ještě chránila silnější koruna. U stojanů je to dobře patrné - ještě na začátku měsíce šlo v okolí Ústí nad Labem a Teplic koupit litr nafty za 33,50 koruny, teď ji pod 34,80 nikdo legálně nepořídí. Podobný růst zaznamenal i benzin.

Na severozápadě Čech jsou pohonné hmoty ve srovnání se zbytkem Česka spíše levné. Podle Sdružení čerpacích stanic za to mohl cenový boj mezi levným řetězcem Tank Ono a značkami Shell a OMV. Mezi Teplicemi a Ústím nad Labem jsou tři čerpací stanice Tank Ono na zhruba 15 kilometrech silnice, podobná koncentrace je jen v Plzni.

Na cenách je to znát - nejlevnějším okresem je podle CCS Plzeň-město, následují ho okres Teplice a Ústí nad Labem. Cenám Tank Ono se přizpůsobují i supermarkety a někteří menší prodejci, naopak Shell už ceny o něco zvýšil.
Zatímco Tank Ono má jednu cenu pro celé Česko, u ostatních řetězců se cena liší. Právě v lokalitách, kde je větší výskyt levných benzinek, jsou supermarkety ochotnější dát nižší cenu. Tank Ono chce za litr nafty aktuálně 34,90 Kč a za benzin o korunu víc. Stejnou cenu drží i teplický Albert, přitom v 50 kilometrů vzdálené a nejdražší České Lípě chce za litr nafty o 2,60 Kč víc. Na plné padesátilitrové nádrži to dělá rozdíl 130 korun. Globus u Ústí nad Labem nabízí naftu ještě o desetník levněji, za 34,80, natural je o korunu dražší.(čtk)