A jen tak mít nebude. Radní René Štěpánek totiž podal stížnost na volby, a v nejzazším možném termínu ji doplnil. Takže stále běží rozhodovací lhůta pro soud.

Marcela Trejbalová z krajského soud uvedla, že rozhodnutí lze čekat někdy v závěru příštího týdne. Lhůta končí až v pondělí 23. března.

Pak teprve, za předpokladu, že soud stížnosti nevyhoví, a což je podle ohlasů z Bíliny pravděpodobné, může být svoláno ustavující zastupitelstvo. A zvolí se vedení města.

Protahováním doby, než se tak stane, trpí ve městě provoz sportovních a zájmových klubů. Chybí totiž peníze na činnost, které nemá kdo schválit.

„Třeba hokejový klub. Druhá liga přeci něco stojí a někdo musí jasně říct, jestli ji zaplatí nebo ne" říká Oldřich Bubeníček, současný hejtman Ústeckého kraje.

Zároveň ale působí jako zastupitel v Bílině a bude také novým starostou.

Sekretář HC Draci Bílina Robert Chlán pro IDnes uvedl, že za leden a únor se klub ocitl bez peněz a musel sehnat sponzory, kteří mu pomohli. Všechny náklady se ale prý zaplatit nepodařilo, třeba za pronájem ledu.

Město Bílina je tedy v očekávání nového zastupitelstva, které musí hned začít pracovat. A především schvalovat. Jako prioritní je rozpočet města, což je také právě rozdělení peněz pro subjektu v Bílině. O rozhodnutí soudu budeme v Deníku informovat.