Zasněžují na Bouřňáku

I přes spory, které vede SCB o.p.s. s majiteli pozemků na Bouřňáku a i přes nepřízeň počasí v podobě nedostatku přírodního sněhu, vedení SCB o.p.s. rozhodlo zasněžovat : Údolíčko (modrá sjezdovka) + dětskou louku u potoka a hlavní slalomový svah č. 1. - Sever. "Zatím nelze zprovoznit Hrobskou (spory o pozemky) a sjezdové tratě č. 3. a 4. (není přírodní sníh a na těchto tratích není ani systém umělého zasněžování). Snažíme se, aby výše jmenované - zasněžované sjezdovky, byly připraveny tak, aby provoz na nich začal příští víkend, tzn. od 1.2. 2014 (sobota)," informoval ředitel SC Bouřňák Pavel Tetřev.
Z důvodu velmi prudkého začátku na Slalomáku (č.1. - sever) a nemožnosti lyžování na Hrobské sjezdovce (jih), se bude vystupovat na druhé nebo těsně pod druhou cestou. 
"Samozřejmě se bude jezdit za snížené jízdné. Jak to bude s předplacenými permanentkami na letošní sezónu, Vás budeme informovat na stránkách našeho webu v průběhu příštího týdne. Předem děkujeme za pochopení a přízeň, i přes spory o pozemky, které vedly k nepříjemnému omezení provozu areálu. Všichni doufáme, že tento spor dojde do zdárného konce, ku prospěchu všech návštěvníků tohoto krásného zimního střediska. Z důvodu nedostatku přírodního sněhu se neupravují stopy v běžeckém areálu našeho střediska a ani na trasách Krušnohorské bílé stopy," dodal šéf střediska.

Osek i Komárka hlásí málo sněhu

Teplicko Na svahu v oseku jsou dva a tři centimetry přírodního sněhu. Vlek možná v letošní zimní sezoně ani nepustí. Ekonomicky se to nevyplatí. Co v Oseku má v nejbližších dnech začít fungovat je malý skokanský můstek. „Máme tři skokanské můstky. Na jednom máme umělou hmotu, družstvo skokanů na něm trénovalo i přes léto. Momentálně se snažíme nastříkat alespoň ten malý. Stříkáme přes noc. Má být pod nulou, tak by to mohlo vyjít. Co se týče vleku, asi ho nebudeme pouštět. Chybí nám větší množství přírodního sněhu. Uměle si ho vytvářet je pro nás moc drahé," řekl vlekař z Oseka Jiří Černý.

I lyžařský areál na Komárce má málo přírodního sněhu a proto vleky nepustí. Technické zasněžování tam není možné, nemají sněžná děla. „Bohužel je málo sněhových srážek. Potřebovali bychom, aby výrazně připadlo. Byly sezony, kdy jsme zahájili provoz až v půlce ledna, ale letošní zima bez sněhu je za posledních deset let jednoznačně nejhorší," sdělil vlekař z Komárky Gustav Vlach. 

-------------------------

KAUZA: SPOR O POZEMKY NA BOUŘŇÁKU 

Boj o balíky slámy na Bouřňáku pokračuje. Sportovcům vyhověl Městský úřad v Duchcově, který rozhodl, aby sporné pozemky jejich majitel uvedl do původního stavu. Vyhráno ještě ale zimní středisko nemá. Soud, který řešil návrh na předběžné opatření, ho totiž zamítl. Spor i nadále budou řešit právníci obou znesvářených stran. „Městský úřad rozhodl, aby zástupci firmy Skimmer a.s. a JIConsulting s.r.o. uvedli pozemky do pokojného stavu před 19. 12. a umožnili tak provozování lyžařských tratí s příslušenstvím včetně zasněžování," řekl šéf SC Bouřňák Pavel Tetřev.Balíky slámy na části sjezdovky ve Sport centrum Bouřňák.

„Rozhodnutí okresního soudu o návrhu na předběžné opatření vyznělo v náš neprospěch. SC Bouřňák se bude proti tomuto rozhodnutí odvolávat. Nicméně trvá rozhodnutí MÚ Duchcov ze dne 16.1. 2014 . Kde by do tří dnů od doručení rozhodnutí, firmy Skimmer a.s. a JIConsulting s.r.o. měly uvést pozemky do pokojného stavu a umožnit provoz," nechal se slyšet Pavel Tetřev.Ve sporu jde o pronájem části pozemků, na kterých leží úseky některých sjezdovek. Momentálně jsou na nich navezené balíky slámy a betonové skruže. Sport Centrum Bouřňák pozastavilo platbu 400.000 korun za nájem kvůli nedostatkům, které shledalo v nájemních smlouvách. Pronajímatel, společnost JI Consulting, poté vyzval Sport Centrum, aby pozastavilo veškerou činnost na dotčených pozemcích, a loni v prosinci na ně navezl překážky. Majitel pozemků, kde je dojezd vleku s příslušenstvím, část techniky na zasněžování tvrdí, že jen brání svůj majetek. SC Bouřňák o.p.s. považuje aktuální výši nájmu za likvidační a za neodpovídající danému místu. „Smlouva, která se podepisovala dříve, je pro nás nepřijatelná a likvidační. Cena za metr čtvereční, kterou nám nabízí, je skoro sto korun. Jen pro představu v Krkonoších zimní střediska platí dvě až pět korun. Centrum si nemůže dovolit platit sto a více korun za m2. Ekonomicky na tom není moc dobře," uvedl Tetřev.