Kovář v poslední době působil jako fotbalový manažer, zastupoval i talentované fotbalisty Teplic. Právě na ně se přijel v sobotu podívat na Anger, kde se hrál Memoriál Vlastislava Marečka. Žlutomodří ve finále porazili Spartu 4:2. Zdeněk měl radost, jeho „koně" hráli výborně. Zhlédl zajímavý duel, rozloučil se s přáteli, za nimiž se do Teplic vracel velmi rád, a sedl do své Škody Octavie. Domů už nedojel, u Loun se čelně střetl s nesmyslně předjíždějícím řidičem v Audi A6. Na místě byl mrtvý. Bylo mu teprve 63 let…

„Sobotu bychom všichni ze svých životů nejradši vymazali," hlesl kapitán mladších dorostenců FK Teplice Michal Bílek. Mladí fotbalisté slavně porazili Spartu, když se ale dozvěděli, co se později u Loun stalo, byli na dně. „Nikdy na vás nezapomenu, byl jste a budete pro mě ten nejlepší fotbalový manažer ze všech. Udělal jste pro mě maximum. Nemůžu uvěřit tomu, co se stalo!" napsal na svůj facebookový profil Denis Laňka, kterého Kovář v roli vyhledávače talentů zastupoval. „Byl jako náš táta, máma!" přidal další teplický hráč Marek Kalivoda, mládežnický reprezentant, jehož kariéru pomáhal energický a do sportu zapálený Kovář rozvíjet. „To vítězství z Marečkova memoriálu věnujeme právě panu Kovářovi," souká ze sebe Bílek.

Co se vlastně v sobotu u Loun stalo? Úřední zpráva mluvčí mostecké policie Aleny Bartošové hovoří o riskantním manévru 38letého řidiče Audi A6. „Tragická nehoda se stala v 16.20 hodin na silnici I/7 Praha Chomutov asi pět set metrů za sjezdem Louny západ. Došlo k ní poté, co 38letý řidič audiny jel ve směru od Prahy na Chomutov, když na obchvatu Loun začal předjíždět blíže nezjištěné vozidlo. Při tomto riskantním manévru se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem Škoda Octavie. Při nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem 63letý řidič Octávie a na místě zemřel. Druhého řidiče převezli záchranáři s těžkým zraněním nejprve do žatecké nemocnice a odtud jej transportoval vrtulník do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Hmotná škoda byla vyčíslena na 500 000 Kč."Na obchvatu Loun se v sobotu odpoledne střetla octavia a audi. Náraz byla tak silný, že škodovka skončila několik metrů od silnice v zasněženém poli.

„Ještě v půl čtvrté jsme si se Zdeňkem Kovářem povídali. Stáli jsme na Angeru u hřiště s Honzou Skýpalou a Michalem Kolčavou, funkcionáři teplického fotbalového klubu," začíná vyprávět Martin Kovařík, šéfredaktor webových stránek FK Teplice. „Koukali jsme na finále a mluvili o fotbale. Byl jako vždy pozitivně naladěný. Finále skončilo, rozdaly se ceny, Zdeněk sedl do své stříbrné Octavie a jel domů. V neděli ráno jsem se pak dozvěděl, že zahynul při nehodě u Loun. Stalo se to vlastně necelou hodinu po tom, co s námi mluvil. Je to strašné."

V letošním roce se jedná o druhou smrtelnou nehodu na této silnici u Loun.