VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi pijí stále méně piva. Výjimkou jsou piva nealkoholická a ochucená

Severní Čechy - České světové prvenství v konzumaci piva se pomalu bortí. Zatímco v roce 2004 vypil průměrný našinec více než 400 půllitrů ročně, vloni to bylo už méně než tři stovky. Výjimkami z tohoto trendu jsou piva nealkoholická a ochucená, která stále častěji preferují mladí.

18.8.2018
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nejen nealkoholická piva, ale také radlery si získaly české spotřebitele. Alespoň někdy si otevře „pito“ polovina Čechů a Češek. Vyplývá to ze závěrů šestého ročníku průzkumu KPMG věnovaného tuzemským nákupním zvyklostem.

Po nealko pivu častěji sáhnou muži. Obvykle ho pijí doma, čtvrtina Čechů si ho objedná na akcích. Dalších 15 procent ho kupuje pro jiné, i když mu sami neholdují.

„Životní styl Čechů a Češek se mění, jsme aktivní, více se zajímáme o své zdraví. Během sportu nebo při náročném dni tak mnoho z nás dá přednost nealkoholickému před klasickým pivem,“ vysvětluje si rostoucí oblibu Karel Růžička, partner KPMG Česká republika odpovědný za služby pro potravinářství a nápojářství.

Obliba jiných než tradičních piv však s narůstajícím věkem klesá. Ve věkové kategorii 55 až 64 let je pije jen 28 procent respondentů. Nealko piva s příchutí pak chutnají zejména ženám a mladým lidem (9 z 10 dotazovaných v nejmladší kategorii).

Nejoblíbenější příchutí je ovocný mix, dále jeden druh ovoce, na třetí místo Češi umístili mix ovoce a jiné příchuti. Čím mladší je respondent, tím více příchutí mu chutná. Naopak lidé ve věku 55 až 64 let žádné preference nemají.

Naprostá většina respondentů kupuje nealko piva a radlery v hypermarketech, supermarketech a diskontních prodejnách, přibližně čtvrtina pak v maloobchodních prodejnách. Specializované kamenné prodejny, pivotéky nebo e-shopy jsou okrajovou záležitostí, chodí tam pouze mladší generace a obyvatelé velkoměst.

Autor: Redakce

18.8.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Montážní dělník 16 000 Kč Montážní dělníci výrobků ze dřeva a příbuzných materiálů Dělník/ce. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Vhodné pro OZP!!!, Možnost i na zkrácený úvazek!!! Pracovní poměr na dobu určitou 1 rok s možností prodloužení., Náplní práce je práce se dřevem, komletace výrobků., Požadujeme: alespoň minimální znalost práce na PC, V případě zájmu zasílat životopis na email info@rcmodels.cz. Pracoviště: Jiří dědič, U Červeného kostela, č.p. 36, 415 01 Teplice 1. Informace: Iveta Dašková, +420 775 756 880. Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 12 000 Kč Pomocníci v kuchyni Pomocníci v kuchyni. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12000 kč, mzda max. 13000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Vhodné pro OZP. Nástup možný IHNED. , Nabízíme: závodní stravování, příspěvek na dopravu, V případě zájmu zaslat životopis na: motejl@bufetcz.eu. Pracoviště: Actanola s.r.o. 002, náměstí Svobody, č.p. 3316, 415 01 Teplice 1. Informace: Michal Motejl, . Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 15 000 Kč Všeobecní administrativní pracovníci Administrativní pracovník. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadavky, - perfektní znalost ČJ, - zkušenosti se správou webových stránek, - administrace e-shopu, - anglický jazyk na komunikativní úrovni, - příjemné vystupování a umění komunikace s lidmi, - flexibilita, - schopnost učit se stále něco nového, - práce pod tlakem , , V případě zájmu zasílat profesní životopisy na e-mail: nikoluk@babor-cz.eu. Pracoviště: Trend cosmetics s.r.o., Josefa Hory, č.p. 2867, 415 01 Teplice 1. Informace: Jaroslava Nikoluk, . Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 15 900 Kč Číšníci a servírky Číšník/servírka. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 15900 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Vhodné i pro absolventy, Náplň práce: obsluha (a s tím související pracovní úkony) hostů v restauraci s letní zahrádkou., Požadujeme: spolehlivost, samostatnost a příjemné jednání se zákazníky, znalost NJ, AJ a praxe v oboru výhodou ale NE podmínkou., Zaměstnanecké výhody: personální stravování., V případě zájmu se hlašte osobně, nebo telefonicky.. Pracoviště: Hotel&restaurant pod kaštany s.r.o., Revoluční, č.p. 133, 417 42 Krupka 1. Informace: Petr Dragoun, +420 603 211 910.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Krupka si poradila s kombinovaným týmem Modré a Hrobců.

Kam o víkendu zajít do hlediště na fotbal? Vyberte si!

Proboštov (v černožlutém) - Srbice
24

FOTO: Proboštov vypadl z poháru. Mistráky teď hraje kvůli prasatům jen doma

Výzva čtenářům: Posílejte nám fotografie svých výpěstků

Severní Čechy - Pěstujete ovoce, zeleninu či květiny? Posílejte nám snímky vašich výpěstků.

Kraj hledá machry na inovace

Ústecký kraj - Soutěž o nejinovativnější firmu regionu za rok 2018 společně vyhlásily Ústecký kraj a Inovační centrum Ústeckého kraje.

Spisovatel Ladislav Muška slavil 90 let s přáteli

Ústecký kraj /FOTO/ – Na oslavu kulatého výročí, 90 let ústeckého spisovatele a předsedy Severočeského klubu spisovatelů Ladislava Mušky, pozvala v sobotu odpoledne Severočeská knihovna spolu se zmíněným literárním klubem.

Největší problém Krupky? Podle místních sídliště

Krupka - Na co se chtějí zaměřit partaje v Krupce v případě úspěchu ve volbách?  

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT