Na sedmitisícovém pozemku v současné době panuje čilý stavební ruch. Kromě dělníků zde pracuje na úpravách pozemku i technika. Roste zde dům připomínající svým stylem domy obvyklé v tomto regionu. Dům se sedlovou střechou bude z poloviny dřevěný, z poloviny zděný. Přesně tak jako je tomu u řady starých chalup v Doubici a v okolních obcích. Oproti okolním chalupám je zpěvákova výrazně větší.

Přírodní materiály využívají stavebníci také na dalších stavbách na pozemku. Kromě domu zde jsou již vidět i dva dřevěné přístřešky.

Že Karel Gott staví nový dům, kde chce odpočívat a nabírat sílu po těžké nemoci, právě v Doubici, se mezi jeho fanoušky rychle rozkřiklo. Řada se jich už proto do Doubice vypravila na výlet, aby se na místo podívala.

Místní lidé moc nadšeni nejsou. Na obchodě se dokonce objevil nápis: Sdělujeme, že nevíme, kde staví svůj dům pan Karel Gott.

„Lidé sem chodí a ptají se," potvrzuje prodavačka z doubického obchodu. Některým místním je zájem o jejich ves nepříjemný. Bojí se totiž toho, že příliš velký zájem fanoušků naruší klid, který doposud v nejmenší obci okresu Děčín je.

Doubice kdysi získala přízvisko Mozkové lázně.

Kromě Martina Schulze, který je bývalým komentátorem rádia Svobodná Evropa, zde má chalupu například michelinský kuchař Oldřich Sahajdák. Pravidelně do Doubice jezdil režisér Jan Hřebejk a scénárista Petr Jarchovský, kteří zde připravovali některé své filmy. Jeden z nich, Kawasakiho růži, v Doubici dokonce i natáčeli.