Již minulá sezona byla úspěšná. „Celkové příjmy za loňskou sezonu byly 1,8 milionu korun bez DPH. Navíc jsme získali ocenění Nejlepší kemp roku 2016 pro motorkáře," říká vedoucí Správy městských sportovišť Petr Šíla, který má osecky autokemp na starosti.

POD SPRÁVOU MĚSTA

Autokemp, který byl víc než dvacet let v pronájmu, převzalo město do své správy na začátku loňského roku.

„První, co bylo třeba ještě před zahájením loňské sezóny udělat, byla kompletní rekonstrukce elektroinstalace, výměna matrací, polštářů, přikrývek a povlečení a generální úklid. Zavedli jsme čipový systém pro ovládání závory, dveří od sociálního zařízení a společné kuchyňky," připomněla nezbytné investice starostka Oseka Lenka Říhová.

Duchcov se bavil 22. Casanovskými slavnostmi
Letošní Casanky: Slza, Luboš Pospíšil, Marta Jandová, Naďa Urbánková, Debbi...

Postupná rekonstrukce kempu pokračuje i letos. Tento týden bude dokončena rekonstrukce sociálního zařízení. Původní bylo už zastaralé a návštěvníci ho kritizovali.

„Byla to oprávněná kritika, proto jsme se rozhodli investovat a teď už můžeme hostům nabídnout zrekonstruované zázemí. Co si naopak v kempu pochvalovali je milý personál a krásné prostředí. Ocenili i zavedené novinky, kterými byla možnost online rezervace přímo z webových stránek a také možnost hradit pobyt v kempu platebními kartami. V sezóně byl také zaměstnán noční hlídač, který prováděl nepravidelnou kontrolu areálu a ubytovával pozdě přijíždějící hosty. Návštěvníci si této služby velmi vážili, proto ji zachováme i přes tento rok," uvedl Petr Šíla.

HRÁZÍ UNIKALA VODA

Co bude v kempu letos chybět, je možnost vykoupat se v koupališti v těsném sousedství kempu. Rekonstrukce koupaliště, která už ale byla nutná, protože poškozenou hrází unikala voda a zaplavovala zahrádky v sousedství, nebude do léta dokončena.

Na webových stránkách kempu ale město nabízí návštěvníkům jako náhradní řešení možnost koupání na koupališti v Křižanově, Duchcově, Litvínově nebo jezero Barbora v Oldřichově. Všechny tyto možnosti koupání jsou do vzdálenosti zhruba pěti kilometrů.

Téměř připravený už je projekt na výstavbu deseti bungalovů se sociálním zařízením a kuchyňkou.

„Rádi bychom výstavbu zahájili příští rok. Díky novým bungalovům budeme moct nabídnout celoroční ubytování, což ocení například příznivci běžkování. Chtěl bych také pro příští rok nabídnout návštěvníkům sjezdy na koloběžce z Dlouhé louky do Oseka. Tato myšlenka je ale zatím v samém prvopočátku," nechal nás nahlédnout do plánů Petr Šíla.

Hotel Horal v Krupce.
Krupka koupí hotel a předělá ho na byty pro seniory. Opozici se to nelíbí