„Lidé volili komunisty v iluzorní představě, že už někdo konečně „zařízne" zlodějskou pakáž, kterou je ústecká ODS nerozborně s ČSSD prolezlá skrz naskrz. Proto získala KSČM tak silný mandát, žádný jiný důvod pro volbu tajemnic stranických sekretariátů a podobných individuí, kterými se kandidátka komunistů jenom hemžila, tady skutečně nebyl. Ale komouši opět nezklamali!" komentoval rozhodnutí v diskuzi Deníku čtenář vystupující pod přezdívkou Lex.

„Jen malý dotaz, zapomněl jsem, kdy bude v naší ulici schůze uličního výboru? Abych nebyl soudruhy nějak pranýřován," žertuje na facebooku Jan Žahour.

Podle lídra hnutí PRO!kraj  Rabase je to ta nejhorší varianta, která v Ústeckém kraji zakonzervuje korupční praktiky a mafiánské struktury. „Jen se posunuli o židli. Před tím vládla ČSSD s ODS za podpory komunistů. Teď to bude KSČM s ČSSD za podpory ODS," uvedl.

Mnohým vadí i slova o prolomení limitů. Vladimír Buřt, nově zvolený zastupitel za Severočechy.cz  a místostarosta Horního Jiřetína, který prolomení limitů těžby asi nejvíce ohrožuje, Deníku řekl, že ho to nepřekvapuje a je z vývoje smutný. „To, že jsou obě strany pro prolomení limitů, je stará známá pravda. Většinový názor severočechů je samozřejmě neprolamovat."

Shoduje se na tom i s lídrem hnutí PRO!kraj, které šlo dobrovolně do opozice „Sto let se zde těží uhlí a výsledkem je, že jsme co se zdraví týče nejpostiženějším regionem republiky. Zastánci prolomení limitů kvůli 10 letům delší těžbě navíc ohrožují existenci obcí, které zde existují stovky let. To je pro nás nepřijatelné," prohlásil Přemysl Rabas.(vt)