Jak informoval tiskový mluvčí společnosti Arriva Roman Herden, od 1. července se přidá k cyklobusům, které převáží cyklisty o sobotách, nedělích a svátcích už od 29. dubna spoj, který pojede ve všední dny. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol, za přepravu kola zaplatíte 20 korun.

KOLO SE MUSÍ VEJÍT NA STOJAN

Na cyklobusy se letos opět proměnily linky 484 a 493, které vozí cyklisty z Teplic do Krušných hor až do 1. října. Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dopraví cestující až na Moldavu. O letních prázdninách navíc bude jezdit i v pracovní dny. Linka 484 jezdí s cyklovlekem čtyřikrát denně až na Komáří vížku.

K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, anebo 90 korun za celodenní jízdenku.

Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan. Skladné koloběžky cyklobusy převáží v zavazadlovém prostoru.

Vlaky do hor na trati Most - Moldava využívá spousta turistů i sportovců.
Spolky a obce chtějí podpořit budoucnost Moldavské dráhy

„Těší mě, že zájem o teplické cyklobusy rok od roku roste, v loňské sezóně jsme přepravili přes tisíc cyklistů i s koly," říká obchodní ředitel ARRIVA CITY, Petr Havlík.

MÍSTENKY S ČÍSLEM PROTI LUMPŮM

„Základním pravidlem je, že kolo nesmí mít na sobě nic, co by se z něj mohlo uvolnit a poškodit tak ostatní kola. Každý cestující dostane místenku s číslem stojanu na kolo a proti této místence kolo při vystupování zase dostane. Pokud ji ztratí, musí dojet až na konečnou a počkat, které kolo na něj zbyde," doplnil Havlík.

Společnost tak podle jeho slov chce cyklisty chránit proti stále vynalézavějším lumpům, kteří by si mohli zkusit říct o kolo někoho jiného.

„Cyklobus jsem dvakrát využil už loni, letos to snad bude častěji. K Vánocům jsem dostal nové kolo, takže se těším, že ho o prázdninách pořádně vyzkouším. S přítelkyní se necháme vyvézt na Komárku a pak už budeme pokračovat na kolech. Jí se totiž do kopce moc šlapat nechce," svěřil se Petr Jelínek z Teplic.

Jízdní řády i detailní pravidla pro nakládání kol najdete na webu Arrivy.

Marie Hanušová v domově důchodců U Nových lázní v Teplicích oslavila úctyhodných 95 let.
Stoletých na Teplicku přibývá. A s chutí oslavují