Letošní účast nebyla zdaleka rekordní, rekordní ale byla velikost vítězné rodiny v soutěži o největší příbuzenskou skupinu.

V minulých letech několikrát celkový počet účastníků převýšil stovku, rekordní byla účast v roce 2013, tehdy se sešlo 129 lidí, šest psů a dokonce 2 koně z jezdeckého oddílu z Krupky.

DO RODINY PATŘÍ I PSI

Největší rodina (vyžadujeme jasně definovatelné příbuzenské vztahy) měla dosud 33 osob, ta letošní zvýšila rekord na 41. K tomu je potřeba připočíst 4 psy, protože i ti patří do rodiny.

Celkem se sešlo 84 účastníků (nepočítaje zvířata), kteří se potěšili pohledem do údolí Labe, umocněným neočekávaně příznivým počasím. Pražská sekce vítězného rodinného klanu byla velmi překvapena, jak krásné místo je ani ne hodinu jízdy po dálnici.

Pohled potěšil i nejvzdálenější rodinu, která za svými příbuznými přijela až z Horní Bečvy na slovenských hranicích. U některých rodin bylo v průběhu let těmito setkáními nastartováno obnovení příbuzenských vztahů, lety poněkud ochablých.

Účelem těchto setkání, které se za 10 let staly tradičními, je zdůraznit význam rodinných vztahů pro člověka (nejen) s postižením. Doufáme, že se to podařilo a proto jsme rozhodnuti v této tradici pokračovat.

Josef Hon

Sedm medailí přivezla Arkadie z abilympiády v Praze.
FOTO: Sedm medailí přivezla Arkadie z abilympiády v Praze