Tato netradiční křížová cesta, jak se nazývají poslední hodiny Ježíšova života, se koná každý rok. Má za cíl přiblížit hravou formou příběh o ukřižování Ježíše Krista.„Ježíš jako historická postava může svým životem inspirovat každého z nás," zamýšlí se Ladislav Nádvorník, ředitel střediska, nad smyslem velikonočního programu. Her se může účastnit kdokoli bez rozdílu vyznání. Na děti čekají pohybové, znalostní i dovednostní úkoly. Za jejich splnění si mohou odnést drobnou pozornost.

Kromě této křížové cesty nabízí Salesiánské středisko i další velikonoční aktivity pro děti a mládež. Ve čtvrtek odpoledne si v obou salesiánských střediscích mohou děti uplést velikonoční pomlázku a ozdobit vajíčka. Pro zvané děti je na připomínku biblických událostí Zeleného čtvrtku připravena v Proseticích židovská večeře. O své nepřijdou ani děti z předškolního klubu, které si o Velikonocích budou vyprávět ve čtvrtek dopoledne.

Akce pořádá Salesiánské středisko Štěpána Trochty. Tato organizace pomáhá již od roku 1999 dětem, mladým lidem a rodinám pocházejícím ze slabšího sociálního prostředí, a to bez ohledu na jejich národnost.V Teplicích provozuje dva volnočasové a nízkoprahové kluby pro děti a mládež v Trnovanech a Proseticích a nabízí praktickou pomoc rodinám v rámci sociálně aktivizačních služeb. (jš)