Pro ty, kteří se do Duchcova chystají dnes z Teplic či Hudcova autobusem, jsme připravili nabídku posilových spojů, které zajistila Arriva Teplice, viz tabulka. Navíc proti jízdnímu řádu pravidelných linek je také zaveden speciální noční spoj zpět do Teplic, po skončení programu a ohňostroji. Odjezd má ve 23.20 hodin ze zastávky Duchcov,Teplická.

Pokud pojedete autem, tak pozor na to, že v Lipové ulici je snížena rychlost, omezeno parkování v ulici Míru a část Masarykovy ulice bude uzavřena. Parkoviště pro návštěvníky budou na náměstí Jiřího z Poděbrad, v Mlýnské ulici a u křižovatky Skladištní a Želénské ulice.

Slavnosti začaly v pátek v podvečer, tradičním příjezdem G. Casanovy. Kočár ho přivezl na zdejší zámek, kde proběhl zahajovací přípitek s vrchností města na zámeckém balkónu.

Z programu:

- Na Hlavní scéně v zámecké zahradě vystoupí pravá moravská cimbálovka Morávia, skupina Rangers, Olga Lounová, Voxel, legendární Olympic a další.

- Na Rockové scéně se letos představí Deathonar, Faces Are Fiction, nový projekt kytaristy skupiny Davida Kollera Michal Pelant Band, Rybičky 48, Doctor PP, Tony Ducháček & Garage nebo legendární Visací zámek.

-  Součástí doprovodného programu je dobový jarmark na nádvoří zámku, vystoupení šermířů, drezura zámeckých koní, koňská ohňová show, zámecký sokolník s ukázkou výcviku dravých ptáků, ohňostroj.