Její dopad ze 4. podlaží z části zmírnily hromady odpadu na zemi. Hasiči společně se záchranáři naložili ženu do vrtulníku pro transport do Ústí do nemocnice.

Transport do Ústí potvrdil mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník. Bližší informace o zdravotním stavu pacienty zatím nevěděl. Podle informací z místa události žena se záchranáři komunikovala.

Mluvčí policie Ludmila Světláková řekla, že žena po pádu volala o pomoc. Vyslyšeli jí bezdomovci, kteří v tomto objektu přebývají a přivolali záchranáře.
 
Záchranáři už několikrát v minulosti museli zasahovat v opuštěné a nikdy nedostavěné lázeňské ubytovně v Mlýnské ulici v Teplicích. V současné době jde o ruinu a její zřícení je otázkou času. Přesto se do jejích útrob lidé bez střechy nad hlavou nebojí zacházet. V minulosti zde už jednou spadla žena do výtahové šachty a poranila si páteř.

Demolice ruiny v Zemské ulici v Teplicích.
FOTO: Jedna z teplických ostud jde k zemi. Na náklady města

Hůře na tom byl bezdomovec, na kterého zde v minulosti spadlo kamení. Těžkým zraněním podlehl při převozu do nemocnice.

Jde o soukromou stavbu. Nikdy nepatřila městu. „V případě tohoto soukromého objektu je problém někoho pokutovat a dohánět. Soud už několik let řeší vlastnictví, o které se pře více osob," říká Hynek Hanza, náměstek teplického primátora.

RUINA V MLÝNSKÉ ULICI v Teplicích
„V zimě to nedávám, je tam hrozná kosa“