Trasa účastníky zavede z Mostecka na Teplicko a Ústecko. Do startu zbývá ještě jedenáct dní a už je skoro plno. „Dvoučlenné posádky vozů vyrazí na trať z polygonu,“ říká mluvčí autodromu Jan Foukal. Kromě jízdy čekají účastníky na trase rovněž zastávky u architektonických nebo historických památek. A také překvapení v podobě návštěvy některé z nich.

FLÁJE A KYSELKA

Pořadatelé nechtěli prozradit, kde se exkurze připravují, nicméně Deníku se podařilo vypátrat, že posádky si budou moci prohlédnout flájskou přehradu a navštívit Bílinskou kyselku.

Moldava. Ilustrační foto.
Autoři zacílili na Teplicko. V loňském roce vyšlo několik knih o krásách regionu

„Mířili jsme tentokrát na skupinu našich příznivců, kteří jsou vášnivými motoristy, ale už se nepotřebují prohánět po silnicích závratnou rychlostí. Naopak, baví je poznávat nová zajímavá místa, stavby či scenérie. O tom, že se nám podařilo zamýšlenou skupinu oslovit, svědčí velký zájem o registraci. Kdo se ještě chce jízdy zúčastnit, měl by se přihlásit hned. Kapacita je omezená a dnes už zbývají jen tři volná místa,“ vysvětlil obchodní manažer pro sport společnosti Autodrom Most Jakub Krafek.

Kdo si pospíší, má možnost svou dvoučlennou posádku zaregistrovat na e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz. Další informace o jízdě Winter Trial pak zájemci najdou na webu Autodromu Most. Kromě zajímavých mototuristických zážitků si účastníci odvezou i fotografie z akce, věcné ceny a upomínkové předměty.

Úprava parkoviště v Mikulově u lyžařského areálu Bouřňák. Sněhové bariéry jsou pryč, je více místa na státní.
Lyžařský areál Bouřňák se opět otevře, parkování má být lepší

PROJÍŽĎKA NA OKRUHU

Poznávací jízda po horských silnicích při dodržování dopravních předpisů podle připraveného itineráře odstartuje v areálu polygonu mosteckého autodromu v 9.00 hodin. Trasa měří zhruba 150 kilometrů a vede nejdříve ulicemi města Most a poté už směřuje přes Klíny na Moldavu, do Krupky, Chabařovic a Bíliny, odkud se vrací zpět do Mostu a na autodrom.

„Ihned po startu, ještě před opuštěním areálu polygonu, si zájemci mohou vyzkoušet na zdejším malém závodním okruhu pár ostrých kol,“ uzavírá Krafek.

Letecký pohled na lokalitu Fučík
Z odkaliště Fučík vznikne nové jezero. Pro rybáře i plavce