Kde se u vás vzala myšlenka účasti v soutěži?

Napadla mě již před dvěma lety, kdy jsem se o soutěži dozvěděl. Byl jsem si vědom, že pokud bych byl do soutěže vybrán, bude přede mnou velmi náročná dřina. Minulý rok jsem před soutěží dal přednost pracovní příležitosti v Kalifornii ve Spojených státech amerických a kromě cestování a práce nabíral zkušenosti se zahraničním focením a modelingem.

Letos jsem se do soutěže přihlásil a byl jsem úspěšně vybrán z téměř tisíce adeptů do finálové dvanáctky. Do soutěže jsem se přihlásil sám, avšak pod nátlakem rodiny a přátel, kteří věřili, že na to mám.

Soutěž Muž roku je pro vás výzva, zábava, zkušenost?

Kromě samotné výzvy, zábavy a zkušenosti pro mě tato soutěž znamená příležitost. Byl bych velmi rád za pracovní nabídku spojenou s modelingem ať už v Čechách nebo i v zahraničí. Věřím, že mi k tomu soutěž Muž Roku 2014 pomůže.Jan Pippinger z Teplic, finalista soutěže Muž roku 2014

Jaký máte předfinálový program?

Před samotným finálovým večerem jede všech dvanáct finalistů na soustředění. To se koná 24.7-26.7. v hotelu Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují. Zde budou probíhat rozhovory s moderátory, nácviky volných disciplín, kurz rétoriky s Janem Přeučilem, módní přehlídky a mnoho dalšího. Během finálového večera, který se koná v městském divadle Dr. J. Čížka v Náchodě dne 22.8. 2014 finalisty čeká několik rozhovorů s moderátory, módní přehlídky a volná disciplína v délce trvání jedné minuty. O výherci soutěže budou rozhodovat desítky porotců, kteří budou jednotlivě hodnotit po celý večer každého finalistu zvlášť.

Kdo všechno vám fandí?

Rodina a většina mých přátel je z Teplic a v soutěži mě velmi podporují a drží mi palce. Já jim za to velmi děkuji.

Už jste někdy absolvoval podobnou soutěž třeba na střední škole, na táboře nebo na vysoké škole?

Nikdy v minulosti jsem podobnou soutěž neabsolvoval a je tedy pro mě něčím naprosto novým. Pouze na základní škole Bílá Cesta, se kterou jsme ve třetí třídě jeli do školy v přírodě jsem vyhrál první místo v karnevalu v převleku selky. (smích)

Jak trávíte léto?

Právě jsem úspěšně dokončil bakalářské studium na pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Mám tedy nyní prázdniny, které trávím nejčastěji s přáteli. Často se jezdím koupat na vodní nádrž Barbora do Oldřichova jako většina Tepličáků. Svou fyzičku si chodím zlepšovat do fitnessu v plavecké hale. Velmi rád se projíždím po Teplicích a okolí na kole, kde se kochám místní krajinou Krušných hor, nebo si zajedu na jedno orosené.(úsměv)

Občas navštěvuji klub Božák, který velmi hojně přispívá ke kulturnímu životu mladých. Stejně tak tu a tam zajdu na koncert Severočeské filharmonie. Teplice mám velmi rád a to zejména díky historii a lázeňskému vzhledu „Malé Paříže" jakožto malebného lázeňského severočeského města. Mrzí mě však momentální situace města, která se od původní „Malé Paříže" spíše odvrací a připomíná spíš multikulturní město, ve kterém je nejčastěji majitelem nádherných historických budov nějaký cizinec, či člověk, který je nechává chátrat. Stejně tak mne znepokojuje i otázka nezaměstnanosti, která je ve městě opravdu špatná a hraje ve prospěch nepřizpůsobivým. Věřím, že se celá situace brzy obrátí k dobrému.(kos)