Ta je zároveň oficiálním Fan klubem devítinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů Valentina Rossiho. Právě členové klubu připravili pro místní děti trochu předčasnou mikulášskou nadílku.

"Obec dělá Mikuláše příští týden, nechtěli jsme konkurovat, proto jsme zvolili sobotu. Hezky na našeho Mikuláše naváže nedělní rozsvícení vánočního stromu před obecním úřadem," vysvětlil jednatel klubu Vítězslav Fíla.

Stejně jako v předchozích letech spojili štamgasti hospůdky mikulášskou akci s předáním finanční sbírky, kterou mezi sebou již několikátý rok pořádají pro postiženého Lukáška Zacha z Lomu u Mostu.

"Letos vybrali krásných šest a půl tisíce korun, Lukášek si navíc celý program náramně užil, už dlouho se takhle nepobavil," pochválila Lukášova maminka Petra Zachová.

Po nadílce následovala dětská diskotéka, do které se kromě dětí ochotně zapojili jak čerti s anděly a Mikulášem, tak i rodiče. "Mám dva kluky, jeden měl takový respekt, že vůbec nešel, ten mladší pak odzpíval před čerty Pec nám spadla, jako když bičem mrská," usmála se Kamila Ježková z Proboštova.

Rozsvícení vánočního stromu v Proseticích
FOTO, VIDEO: Čertice, čerti, Mikuláš, andělé. Ti všichni se sešli v Proseticích