Práce ve škole už začaly. Pavilony se třídami už dostávají nová plastová okna, která nahradí již technicky nevyhovující dřevěná. Na opláštění přijdou zateplovací desky. Škola se pak ještě vymaluje, a mohou se stěhovat věci zpátky. To ale musí ještě uběhnout několik týdnů. Učitelský sbor ale prázdniny ještě nemá. Včera ráno při naší návštěvě panovala na chodbách pracovní nálada. „Věci z kabinetů, ředitelny a dalších technických prostor musíme přenést na náhradní místa, kde přečkají rekonstrukční práce," řekla ředitelka Eva Vágnerová. Pokud vše půjde podle plánu, začne škola normálně v září, jako ostatní zařízení.(pem)

Pokud si myslíte, že učitelé v Proseticích mají už prázdniny jako jejich žáci, tak se hodně pletete. Ženy vyměnily kostýmy za tepláky, muži rifle za montérky.

Připravují celou školu na rekonstrukci.

„Odučit si svoje a jít domů, je lepší, než tenhle stavební frmol," zní z kabinetů.

Mohlo by vás zajímat…

P Azbest nejčastěji najdete jako součást tzv. boletického panelu či v bytových jádrech, kde se hojně využíval pro vzduchotechniku nebo jako nehořlavý podklad pro elektroinstalaci. Dále se z něj vyráběl eternit (střešní krytina, kterou naleznete na každé druhé zahradní chatce), nejedna ubytovna či nákupní středisko či zemědělský objekt má stěny z osinkocementových desek.

P Azbest je součástí celé řady budov postavených v sedmdesátých a osmdesátých letech. Tehdy byl považován za zázračný materiál budoucnosti s celou řadou výborných vlastností. Později se ale zjistilo, že je zároveň zdraví škodlivý, rakovinotvorná azbestová vlákna se mohou ve velkém množství uvolnit při rekonstrukcích budov.

P Školní inspekce sečetla školy, jejichž budovy by mohly obsahovat škodlivý azbest. V Česku je jich minimálně 293, Teplicko nevyjímaje.

Zdroj: Internet