Do regionálního kola soutěže se nominovalo dvanáct soutěžících, jedenáct žáků a jedna žákyně učebního oboru Obráběč kovů ze šesti škol Ústeckého kraje, kteří prošli koly školními.

Cílem soutěže bylo porovnat úroveň žáků z různých škol a kvalifikovat dva nejlepší do celostátního kola, které proběhne 18. dubna ve Žďáru nad Sázavou.

Úkolem soutěžících bylo s co největší přesností v daném čase zhotovit na soustruhu součástky podle výrobní dokumentace a provést měření různými typy měřidel, lícování a odborný test, který ověřoval teoretické znalosti.

Žáci Střední školy obchodu a služeb v Teplicích se zúčastnili 10. veletrhu fiktivních firem v Sokolově.
Slogan fiktivní firmy teplických studentů získal na veletrhu druhé místo

Po velkém nasazení všech soutěžících určila nestranná komise složená z odborných rozhodčích zúčastněných škol konečné pořadí. K velké radosti pořádajících byla první dvě místa obsazena soutěžícími z teplické školy.

Druhé místo obsadila žákyně, která se tak tímto stala nejlepší mladou obráběčkou kovů v kraji a je zářným důkazem, že i jemné ženy mohou studovat řemeslný obor s perfektními výsledky a s úsměvem.

Vzhledem k pravidlům soutěže do celostátního kola bude vítěze soutěže doprovázet soutěžící umístěný na třetím místě ze SŠ lodní dopravy a technických řemesel Děčín.

Tradiční karneval na sněhu zakončil v neděli 28. ročník lyžařské školy Snow v Mikulově na Teplicku.
V Mikulově se na lyžích proháněli sloni, Maková panenka, Batman i Krušnohor