„Rolby přivezly dva kamióny. Za pomocí jeřábu je pracovníci sundali a následně nastrojili. Dva starší modely si firma odvezla protiúčtem," řekl ředitel SC Bouřňák Tomáš Tvrdík.

Jedna taková rolba přijde zhruba 2,2 milionů korun. Areál si je pořídil na leasing. O víkendu je nasadí. „Jsou modernější. Úprava stop respektive svahů s nimi bude kvalitnější a lepší," dodal Tvrdík.

Vykládka a ustrojení nových strojů proběhlo bez problémů.

Kamiony s novými rolbami přijely na velké parkoviště u střediska přesně v 9 hodin. Najely k jeřábu. Nesněžilo. Bylo sedm pod nulou. Složení a nastrojení strojů sehranému týmu trvalo několik hodin.

Lyžařů se nijak „operace" s technikou nedotkla. Na Bouřňák jich v posledních dnech přijíždí víc a víc. „Jsem letos poprvé a super. Doufám, že sníh dlouho vydrží," sdělila mladá Tepličanda na snowboardu.

Celodenní permice stojí pro dospělé jako pro děti tedy 200 korun.

Lyžovat můžete v Mikulově každý den a to vždy od 9.00 do 16.00. Na svazích je zhruba 40 cm sněhu.

Parkování je zdarma. Fungují sjezdovky Hrobská, Údolíčko a čtyřka.SC Bouřňák, 12. prosince 2012

„Až pořádně zasněžíme a upravíme slalomák, tak vrátíme ceny do původní nabídky. Nedokážu přesně říci jestli to bude za deset dní, týden či dříve. Záleží na počasí," pronesl ředitel SC Bouřňák Tomáš Tvrdík.

Vleky se poprvé letos rozjedou i na Komáří vížce. Start sezony je tam naplánovaný na sobotu v 9 hodin. V provozu bude o víkendu asi i dětský vlek v Oseku. (kos)