Je ovšem důležité pomyslet i na možná rizika a situace, které mohou nastat. K zraněním dochází přeci jen celoročně a tak je dobré mít připravené zdravotníky, kteří jsou vždy připraveni zasáhnout. Na Teplicku působí především Místní skupina Českého červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov (dále jen MS ČČK NDP).

Ještě na konci března organizovala MS ČČK NDP ve spolupráci s obcí Novosedlice naučnou stezku Novosedlicemi, která byla také doplňkovým programem k Noci s Andersenem. Poté nás čekalo zaštiťování zdravotního dozoru na pálení čarodějnic v Novosedlicích a v Dubí. K žádnému vážnému zranění naštěstí nedošlo. Dva naše zdravotníky jsme vypravili v rámci spolupráce s Oblastním spolkem ČČK Prachatice do jižních Čech, kde strávili celý víkend jako zdravotníci pro VltavaRun, náročný štafetový běh na 360 kilometrů. V sobotu 18.května se dostali do akce naši maskéři.

Módní přehlídka ateliéru Nadi Moravcové
Módní návrhářka Naďa Moravcová: Léto bude plné volánů

Ti měli za úkol namaskovat co nejdůvěryhodněji zranění u autonehody na Dni záchranářů u OC Olympia. Další část našich členů, včetně našich mladých zdravotníků, byla ve stejnou dobu u Šanovské mušle. Zde se pořádal Den pro neziskovky, kde jsme kromě zdravotnické asistence i představovali naši činnost. V květnu své akce začal pořádat i turistický kroužek, který plánuje na celé léto lákavě výlety po našem regionu. Také se naše týmy mládeže účastnily Soutěže mladých zdravotníků, kde obsadily druhé a třetí místo.

Máme za sebou zatím spoustu akcí, kromě kulturních akcí jsme pravidelně dozorovali na zápasech mládeže FK Teplice a FK Ústí nad Labem. V nejbližší době nás čeká zahájení lázeňské sezony v Teplicích, den dětí v Novosedlicích a Rock fest v Krupce.

Jiří Michal, tiskový mluvčí MS ČČK NDP