Smlouva je těsně před podpisem. „V šuplíku na to máme projekt už asi tři roky. Nikdy na to nezbyly peníze," řekl starosta Háje u Duchcova Karel Drašner. Kromě návsi by Háj chtěl dodělat chodníky, revitalizovat zeleň a vyměnit 1400 metrů zábradlí kolem potoka. Nový projekt na všechny tyto akce udělala obci renomovaná firma z Českých Budějovic. Rozpočet je osm až deset milionů korun. ROP z evropských finančních prostředků může obci proplatit až 80 % rozpočtu akce.

Přesto, že byl stanoven skutečně šibeniční termín pro podání projektu 13.12.2013, tak zastupitelstvo Háje rozhodlo o zpracování a podání projektu Rekonstrukce fyzické infrastruktury obce. Vyhodnocení žádostí ROPem proběhlo se zpožděním, místo v březnu až teď v dubnu. To pro Háj znamená jisté komplikace.

„Ze 23 hodnocených v bodování jsme skončili na čtvrtém místě. Náš projekt byl schválen. Problém je, že ještě není podepsána smlouva s ROPem, což nás zdržuje. Musíme plnit jednotlivé etapy projektu, s tím je spojená administrativa, vyhlašování výběrových řízení, poptávky atd.. Určité věci už řešíme. Věřím, že k podpisu smlouvy dojde co nejdříve," dodal starosta Háje u Duchcova Karel Drašner.(kos)

---------

Obec si vzala na rekonstrukci fyzické infrastruktury úvěr, což znamená schodkový rozpočet pro letošní rok. Počítáme s tím, že peníze vrátíme bance z ROPu. Karel Drašner, starosta

------------