„Parkoviště funguje v Mikulově a u cesty k hotelu Bouřňák. V sobotu od 18 do 21 bude večerní lyžování,“ řekl vedoucí SC Bouřňák Pavel Tetřev. Ideální podmínky hlásí bílá stopa Komárka – Cínovec – Nové Město. „Takové podmínky dlouho nebyly. Momentálně necháváme u nás odfrézovat poměrně velkou část louky, kde půjde za malý poplatek zaparkovat,“ řekl provozovatel hotelu a restaurace Krušnohorský dvůr na Cínovci Ondřej Bula.

V sobotu na Cínovci proběhnou mezinárodní závody v lyžařském orientačním běhu. Na akci je přihlášeno asi 450 účastníku. Sportovci se budou pohybovat i po zasněženém golfovém hřišti. Na horách tak bude o víkendu opět živo. Město nabádá řidiče, aby auta nechávali na odstavných upravených parkovištích jako je třeba plocha u hotelu Pomezí či na bývalém velkém parkovišti pro kamiony. Dohromady tyto plochy pojmou asi 200 aut a parkování tam nic nestojí.

Kluziště ve sportovním areálu Rudolfova huť.
FOTO: V Dubí mají venkovní klužiště

Stát lze i na ploše mezi vjezdem k obchodnímu centru ZMC a čerpací stanicí OK Petrol. Pozemek ale patří soukromníkovi a státní se tam platí.

„O tomto víkendu očekávám na horách zvýšený pohyb lidí. O bezpečnost a pořádek se tam budou starat dvě hlídky městské policie. Pokud budou stát auta, kde nemají, tak mohou šoféři dostat pokutu. V případě, že vůz bude výrazně vadit provozu či zimní údržbě, tak ho strážníci nechají odtáhnout,“ řekl starosta Dubí Petr Pípal.