„Vypadá to, že střecha povolila pod návalem nového sněhu. V této lokalitě nyní registrujeme nějakých 60 – 70 centimetrů čerstvě napadaného," uvedl k okolnostem zranění Tomáš Plíva, zasahující člen Horské služby Krušné hory s tím, že běžkař se v důsledku nehody nemohl hýbat a měl značné bolesti v zádech.
Svědci nehody ihned zavolali Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje na číslo 155. Ta vyslala vrtulník Letecké záchranné služby a požádala o součinnost HS. „Zároveň s vrtulníkem jsme vyrazili k místu nehody na sněžném skútru se saněmi. Dorazili jsme tam ve chvíli, kdy doletěli i letečtí záchranáři, kteří ke zraněnému slanili," doplnil Tomáš Plíva.

Všichni pak společně muže zafixovali, naložili na sáně za sněžným skútrem a šetrně převezli k vrtulníku, který dosedl na zasněženou louku nedaleko. „Naši letečtí záchranáři poté muže se středně těžkým zraněním transportovali na trauma centrum nemocnice v Ústí nad Labem," uvedl k akci Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje.

„Spojili jsme se s pracovníky Lesů ČR a upozornili je na problém, který by se mohl týkat i ostatních přístřešků v pohoří," řekl k situaci v Krušných horách Miroslav Güttner, náčelník tamní Horské služby. Varoval turisty i lyžaře, aby si ale vždy všimli, jaké množství sněhu leží aktuálně na zastřešených odpočívadlech.