"Podmínky jsou dobré, přestali jsme zasněžovat. Včera (Ve středu) napadlo asi deset centimetrů prašanu. Všechny vleky jsou v provozu, na víkend bude upraveno zhruba 20 až 25 kilometrů běžeckých stop," uvedl vedoucí lyžařského střediska v Zadní Telnici Jindřich Holinger.
V areálu na Bouřňáku se dnes koná valentýnská akce pro zamilované lyžařské dvojice. "Zamilované páry, které si od 12 hodin zakoupí odpolední jízdenku, obdrží padesátiprocentní slevu. K pokladně se musí dostavit kompletní pár a uvést heslo 'jsme zamilovaní' a políbit se," uvádí provozovatelé na svých webových stránkách. Upravené jsou sjezdovky Slalomák, Hrobská, Údolíčko a Mikeska. Sjízdná je také sjezdovka číslo čtyři, na trojce a pětce provozovatelé doporučují nazout starší lyže. V neděli odpoledne bude Slalomový svah pro veřejnost uzavřen kvůli lyžařským závodům. Na běžeckých tratích se o víkendu pojede 33. ročník mezinárodního závodu Krušnohorská 30.

Bouřňák

Teplota na Bouřňáku -6°C, je zataženo a mlha, výška sněhu na sjezdovkách od 30 do 55 cm. V provozu je Slalomák - kotva, Hrobská - poma, Údolíčko - poma a Mikeska. Čtyřka je sjízdná, doporučujeme použít starší lyže. Trojka společně s pětkou jsou s opatrností sjízdné.

DNES OD 18 DO 21 H VEČERNÍ LYŽOVÁNÍ NA HROBSKÉ A SLALOMÁKU.

V neděli 17.2.2013 bude v dopoledních hodinách Slalomový svah pro veřejnost uzavřen kvůli lyžařským závodům.

Běžecké tratě byly upraveny 9.2.2013. Další úprava proběhne v pátek 15.2. O víkendu se na běžeckých tratích bude konat 33. ročník mezinárodního závodu v běhu na lyžích Krušnohorská 30.

Komáří vížka

O víkendu 16. - 17.2.2013 celý lyžařský areál v provozu, vynikající sněhové podmínky, v týdnu připadlo cca 10 cm sněhu.

Dobré podmínky hlásí také z areálu na Klínech. "Dostříkáváme Slalomák, o víkendu se na něm pojede mistrovství republiky Masters," informoval Josef Dlouhý ze Sportareálu Klíny. O víkendu se tam koná také Hudy Snow Tour, propagace skialpinismu, freeridu či vyhledávání v lavině. "S tím je spojená ještě akce, které říkáme Volná pata.

To je propagace telemarku. K dispozici budou instruktoři, zdarma se bude půjčovat telemarkové vybavení. Součástí jsou i noční telemarkové a skialpové závody," řekl Dlouhý. Na sjezdovkách tu leží především technický sníh. "Sněžení se letos Krušným horám spíše vyhýbá," konstatoval s tím, že na běžeckých tratích leží kolem 20 centimetrů sněhu. "Podmínky nejsou úplně ideální, ale běžkovat se dá," dodal Dlouhý.
Lyžuje se také v Lužických horách, v areálu na Jedlové leží 15 až 30 centimetrů sněhu.