Hospodaření totiž nechtěla přijmout opozice, a to s odkazem na to, že nepodpořila už ani návrh rozpočtu a s hospodařením města dlouhodobě nesouhlasí.

„Zastupitelé Topky nepodpořili ani rozpočet na rok 2013. Předpokládáme tedy, že ani nikdo nečeká, že bychom podpořili účetní závěrku, která z něj vychází," řekl po zasedání zastupitelů Petr Rosenkranz, bílinský zastupitel (TOP 09).

I přes jejich připomínky ale uzávěrka většinově prošla. Což nemění nic na to, že i nadále chtějí bílinští TOP 09 brojit proti současnému hospodaření města.

„Nelíbí se nám především investice do rekonstrukce bílinské polikliniky. Nikdy nám nebyly vysvětleny a přitom jde o opravy za desítky milionů korun," upřesňuje Pavel Pastyřík, bílinský zastupitel (TOP 09).

Josef Horáček (Nezávislí Bílina), coby starosta města, už při samostném návrhu rozpočtu na začátku roku uvedl, že vše je připravováno v souladu se zákonem a plánem investic.

Uzávěrka tedy v Bílině nakonec prošla až na druhý pokus. Což ale prakticky musela. Poprvé se to nepodařilo minulý týden na řádném jednání zastupitelů. Ale protože se tak musí dle zákona učinit do 30. června, byla na pondělí, coby poslední možný termín, svolána mimořádná schůze.

Zúčastnilo se jí 18 ze 30 zastupitelů a tentokrát už schválení účetní závěrky za rok 2013 prošlo. Proti byl při hlasování Pavel Pastyřík a zdržel se Petr Rosenkranz, oba z TOP 09, kteří už předem avizovali, že návrh nepodpoří.(pem)