Novela takzvaného protikuřáckého zákona se týká všech provozoven veřejného stravování, takže jde i o pivnice a bary. Přestože podnikatelé měli asi rok na to, aby se na nová pravidla připravili, někteří sháněli samolepky na poslední chvíli.

„Těch zákonů, které vznikají a zanikají, je tolik, že se v tom podnikatel těžko orientuje,“ říká hospodský František Jačeník z Teplic. Samolepku ale respektuje, i když ji považuje za zbytečnou. „Každý, kdo jde do hospody, přece musí počítat s tím, že se tam bude kouřit,“ dodává. Podle něj se také může klidně stát, že brzo někdo přijde s tím, aby bylo na vstupu do restaurace napsáno, zda vaří z vepřového nebo sojového masa.
Že by nastal odliv hostů kvůli protikuřáckému zákonu, toho se námi oslovení hospodští v teplickém okrese nebojí. (pem)