„Loni ji nebylo možnéuspořádat. Dům kultury, kde se vždy konala, byl v rekonstrukci,“ řekl Jiří Pejša, marketingový manažer Drinks Union, divize KB Likér, která Starou mysliveckou vyrábí.

Poprvé na Větruši a hned úspěšně

Akce měla 4. ročník, na Větruši se odehrála poprvé. Opět ji pořádala ústecká Soukromá střední škola obchodu a služeb ve spolupráci se společností Drinks Union, jejíž výrobek Stará myslivecká museli soutěžící na výrobu míchaných nápojů využít.Soutěže se účastnilo 26 studentů z Teplic, Chomutova, ale i z Prahy a Čakovic. Pravidla byla přísná. „Kdo využije pro nápoje ingredience jiné firmy, nebo včas nenastoupí k soutěži, bude diskvalifikován,“ varoval Ladislav Jirsa, generální komisař České barmanské asociace a šéf poroty.

Soutěž vychovává mladé barmany

„Pro nás je soutěž důležitá i proto, že ukazuje jak dobře lze využít myslivce do míchaných nápojů. Vychovává mladé barmany a ukazuje, jak mohou s našimi produkty pracovat,“ dodal včera Jiří Pejša.Dopoledne byla klasická barmanská soutěž. Odpoledne se ještě soutěžilo ve flaire studentů i profesionálů, při němž létaly lahve i led.V profesionální části se výborně předvedl Tomáš Prückner, absolvent teplické hotelovky. Největší úspěch do Teplic přivezl Petr Šitt, žák čtvrtého ročníku školy. V freestylu vybojoval první místo. Na třetím skončil Emil Žigmund ze třetího ročníku hotelové školy, která na soutěž vyslala osm mladých barmanů.Podle Květoslavy Šebkové z hotelové školy, která žáky připravuje, měla soutěž vysokou úroveň a tepličtí barmani se předvedli v dobrém světle. Nasbírali potřebné zkušenosti, které se jim budou hodit poté v praxi.Květoslava Šebkovázároveň soutěž moderovala.V červnu ještě vyšle teplická škola své žáky do Vansdorfu, kde se bude konat soutěž hotelových škol.Teplická hotelovka sesoutěže v Ústí zúčastnila už v předchozích letech a ani tehdy si nevadla špatně.