Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila závažné nedostatky během pondělní kontroly, a to ve výrobní i prodejní části provozovny.

"Prostory provozovny nebyly udržovány v řádném stavu a bylo zřejmé i zanedbání provádění řádného úklidu prostor a čištění používaných zařízení. Kromě těchto nedostatků zjistila inspekce v provozovně nežádoucí výskyt hmyzu a v zázemí provozovny i výskyt hlodavců." uvedl Martin Štoll ze SZPI.  "Některé suroviny používané pro výrobu byly skladovány v nevhodných hygienických nebo teplotních podmínkách a některé i bez řádného označení umožňující jejich identifikaci či zjištění data minimální trvanlivosti," dodal Martin Štoll.

Vedle celkového úklidu musel provozovatel prověřit veškeré neoznačené suroviny ve výrobně a ve skladu a vyřadit ty, které nelze řádně identifikovat.

"Následná kontrola dne 21. srpna konstatovala, že důvody k uzavření byly odstraněny a bylo možné opětovně povolit užívání prostor pro výrobu a prodej potravin," uvedl Martin Štoll.

S provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení sankce.