Osek

85 mil. Kč na příjmové straně, 90 mil. Kč ve výdajích. Takový je objem rozpočtu, který schválilo zastupitelstvo města Oseka. „Se čtyřmi miliony korun počítáme na parkoviště, 2,5 milionu je připraveno na nové chodníky a zkrátka nepřijdou ani školy, investice do školství se blíží k sedmi milionům korun," uvedla starostka Oseka Lenka Říhová jako příklad, kam budou v letošním roce směřovat peníze z městské kasy.

Dubí

Město Dubí bude v příštím roce hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. Příjmy by mělo město Dubí mít v roce 2013 ve výši zhruba 98,5 milionů korun, stejná částka má padnout i na výdaje. „Rozpočet je vyrovnaný z důvodu úspor, které jsme museli učinit. Takovýto rozpočet nám bohužel neumožňuje nějaké výrazné investice," dodal starosta Dubí Petr Pípal. Nového kabátu se i tak v Dubí dočká například most přes potok Bystřice z Koněvovy ulice na Školní náměstí či některé chodníky a veřejné osvětlení.

Duchcov

Příjmy cca 132 mil. Kč, výdaje 127 mil .Kč. Na větší akce ať investice nebo opravy je plánováno 25 mil.Kč, ale nejsou rozhodnuté jednotlivé akce. Ve hře je výměna oken ve školách či školkách, městské koupaliště, budovy na náměstí, zámecký park, cesty na hřbitově, další chodníky a spousta dalších. „Věřím, že se nám podaří vybrat akce, které přinesou užitek co největšímu počtu obyvatel," nechala se slyšet starostka Duchcova Jitka Bártová.

Bílina

Prakticky vyrovnaný rozpočet schválili ještě před koncem loňského roku zastupitelé v Bílině. Na příjmové straně pokladny mají ve městě pod Bořněm na letošní rok předpoklad 254 milionů korun. Na výdajích počítají s částkou 301 milionů. Vyrovnanost obou položek mají podle starosty Josefa Horáčka zajistit rezervy z předešlých let. „Máme našetřeno z dřívějška, takže si můžeme dovolit nějaké investice. Peníze dáme například do nemocnice, kde chystáme stavební úpravy v některých pavilonech," sdělil starosta Bíliny.

Teplice

Bezmála 200 milionů korun proinvestuje v novém roce město Teplice. Přes 40 milionů půjde na opravy veřejného osvětlení, stejně tak na zateplení Základní školy Maršovská a 35 mil na nové trolejbusy.(kos, pem, ot)