Svoji pozici za ODS obhájil v Teplicích politický matador Jaroslav Kubera. Strana pod jeho vedením získala necelých třicet procent hlasů a oproti výsledku před čtyřmi lety si ještě polepšila. Díky tomu se mohou občanští demokraté těšit na větší zastupitelský klub. Na magistrát jich zamíří devět místo současných osmi.

Jak vnímáte současný boj o radnici?
Je to stále těžší, ale my si to vzít nenecháme. Nechceme zadlužit město. Letošní kampaň byla hodně těžká, hodně ostrá a od některých stran i nefér. Nakonec to dobře dopadlo a voliči nám i tam věří.

Je někdo, s kým jednat o případné koalici nebudete?
Naším jasným protipólem je Volba PRO! Teplice. Vypadá to, že nemalé slovo pro jednání bude mít podle výsledků voleb ANO.

Jaroslav Kubera na archivním snímku
V Teplicích vyhrál Kubera s ODS. Bohatou nevěstou pro něj bude zřejmě ANO

Budete usilovat jako lídr ODS o primátorské křeslo?
O tom není pochyb. Povedeme ale i další vyjednávání o vedení města. Co se ale týče porcování medvěda, žádné závěry zatím ode mě nyní nečekejte. Musel bych být blázen teď, pár minut po sečtení výsledků, prozrazovat, co a jak a s kým uděláme.

Jaká je vaše vize, co se týče budoucnosti města?
Stále stejná. Nechceme dluhy. Především doděláme rozjeté investice. Odpad bude nadále pro lidi zadarmo. Nyní to je dokončení Aquacentra a také výstavba zimního stadionu.

Vysypávání volební urny v litoměřické MŠ Mašinka ve Vančurově ulici.
ON-LINE volby na Teplicku: O Senát se v druhém kole utkají Kubera a Bergman