Vajíčka jsme nakupovali včera dopoledne. K nelibosti lidí se cena vajec v minulých týdnech vyšplhala až na rekordní částky. Teď opět jejich cena trochu poklesla.

Ale pod hranici dřívějších „dvaceti“ korun za deset vajec se to zatím nedostalo. Ačkoli tedy ceny nikde nejsou již extrémní, každá ušetřená koruna může v dnešní době přijít vhod.

Téměř polovina nakupujících, jak se objevilo v těchto dnech v médiích, nehodlá podle průzkumu během Velikonoc vytáhnout z peněženek více jak 300 korun a s výdaji přes tisícovku počítá jen necelých deset procent lidí.

Včera dopoledne to ale v teplickém Kauflandu vypadalo trochu jinak.

Václav a Marie Netolických z Teplic vezli k pokladně plný košík. Vajíčka měli navrchu.

„Bez vajíček si Velikonoce nedovedeme představit. Manželka bude péci beránka a také přijdou vnuci koledovat,“ uvedl důchodce. Jinak se ale vydali na běžný měsíční nákup, a že to zrovna vyšlo na Velikonoce byla prý náhoda.

Plno bylo včera dopoledne také například v Intersparu v Teplicích.

„Koupili jsme vajíčka, ale péci nebudeme. Beránka máme také z obchodu. Dětem jsme pořídili nějakého zajíčka, aby u nás doma také něco měli,“ řekla Deníku Alena Janovská, která zrovna vykládala nákup do auta na parkovišti u marketu.(pem, bak)