"Přibližně 200 fanoušků se poté dalo na pochod městem na Zámecké náměstí, kde skandovali hesla a zpívali. Jeden z cizinců, který byl kvůli svému chování podezřelý z přestupku, neuposlechl výzev policistů a byl omezen na osobní svobodě," upřesnil v neděli odpoledne Daniel Vítek z teplické policie. Proč fanoušci cestovali přes Teplice a právě zde se zastavili na procházku městem, to mluvčí policie nevěděl.

Situace se následně vyhrotila u nádraží, když zbylí fanoušci odmítli odjet z města bez policisty zajištěného kamaráda a začali být agresivní. "Při výtržnostech došlo i k poškození policejního vozidla. Během zákroku policistů, který si situace vyžádala, bylo zajištěno dalších dvanáct osob podezřelých z přestupku proti veřejnému pořádku," dodal Vítek.

Jeden z fanoušků zaútočil na policisty a hodil na ně pivní lahev. Byl zadržen pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Osoby podezřelé z přestupku byly po provedení nezbytných úkonů po 14. hodině postupně propouštěny na svobodu. Fanoušek, který zaútočil na policisty, zůstává i nadále cele. Kolem 15. hodiny opustili  němečtí fanoušci město Teplice.

Jednalo se o fanoušky německého týmu FC Erfurt, kteří cestovali na utkání s dalším německým týmem Bischofswerda. Kvůli neplánovaně "prodloužené" zastávce v Teplicích utkání ve 13:30 nestihli. Jejich tým nakonec na hřišti soupeře vyhrál 1:0. Proč jeli přes Teplice, kde se zastavili, to policie ve své zprávě neuvedla. Kratší cesta by pro ně byla přímou cestou z domácího města na západě Německa přes Drážďany na východ. Přes Českou republiku to měli delší. 

Z rodea v Přítkově na ranči Severní hvězda.
FOTO: Příznivci westernu se sjeli na show do Přítkova