Den startuje ve 4:30 jízdou na spinningovém kole. Do pedálu šlape 45 minut. Po práci jde do posilovny. Večer zakončuje opět 45minutovou jízdou na spinningovém kole. „Chodím do posilovny TJ Sokol Duchcov. Mám tam dobré podmínky. Když se blíží závody, tak cvičím až šestkrát týdně, jinak čtyřikrát."

Hodně důležitou součástí přípravy duchcovského kulturisty je jídelníček. Před závody v něm není místo na nějaký bůček či jelítko. Když má ale do závodů daleko, tak občas zhřeší něčím „prasečím" či pivem. „Strava je velmi důležitá. Jím 6x denně například: kuřecí maso, vaječné bílky, rýži. Samozřejmě, když je do závodů daleko, tak si něco nezdravého dám. (úsměv) Ale snažím se dodržovat nějaký režim. Přeci jenom špeky a faldíky by na pódiu při soutěži nevypadaly dobře," dodal.

Právě vykreslenost postavy při soutěži rozhoduje. „Hrát" musí svaly po celém těle. Aby kulturisté na pódiu vypadali dobře, tak používají různé oleje, které nahrazují opálení a dodávají kůži lesk. „Neopálené bílé tělo nevypadá pod světly na pódiu moc dobře, takže se taky mažu. Nepovolené prostředky, které vám naženou svaly, to jde mimo mě. Dělám to pro zábavu a ničit si zdraví nějakou chemií nemám zapotřebí," pronesl.

Hűbner se nedávno zúčastnil Mezinárodního mistrovství ČR v naturální kulturistice mužů v kategorii nad 50 let, které se konalo v Karlových Varech. Obsadil na něm třetí místo a stal se mistrem ČR. Dařilo se mu i v maďarském Tatabanyi v soutěži Grand prix, kde získal druhé místo. V říjnu ho čekají závody ve Francii. „Je to na úrovni mistrovství Evropy. Podle organizátorů půjde o fitness show. Uvidíme, jaká se sejde konkurence a jak se zadaří," řekl Miloslav Hűbner a dodal: „Kulturistika je hodně o cvičení, vůli a taky penězích, bez nich by to nešlo. Jsem rád, že mi v tomto směru pomáhá město Duchcov."

Nedávno dostal duchcovský silák i věcný dar za vzornou reprezentaci města od starosty Duchcova Zbyňka Šimbery. (kos)