Promítá se na plátně umístěném venku na malém nádvoří teplického zámku. Je tam i kryté hlediště, pro případ deštivého počasí.

Nově programové oddělení DK Teplice letos do kompozice programu zařadilo také dva koncerty. Včera večer na zahájení letního kina to bylo teplické amatérské hudební sdružení SKOK. A na 20.8. od 19.45 je naplánovaná kapela KŘÁP country a bluegrass.

„Ve dnech, kdy bude koncert i film si můžou lidé vybrat, buďto jenom koncert, nebo jenom film, nebo obojí," podotýká Zdena Sixtová, vedoucí kina DK Teplice.

Filmy se promítají vždy v pátek a sobotu od 21.00 hod. Vstupenky k dostání v pokladně DK nebo na místě.

Filmy jsou poskládané systémem „pro každého něco".

„Pro děti např. Mimoni nebo Hotel Transylvánia 2 jsou prázdniny, tak proč nejít večer do kina? Jsou tam komedie: Jak básníci neztrácejí naději, Teorie tygra, Padesátka, i náročnější filmy jako např. Revenant Zmrtvýchvstání nebo western Osm hrozných," vybírá z programu Zdena Sixtová.

26.8. odehraje letní kino na zámku premiéru filmu Gaicomo živá legenda. Jedná se o projekt Petra Stolaře, v tentýž den ještě před filmem od 19.30 hodin proběhne beseda s autory a vernisáž fotografií a kostýmů Evy Stolařové. (pem)