„Naháňka proběhne v oblasti Tamdy, Mariánské skály, Erbenovy vyhlídky, Dobětického kopce a Krásného Března," informoval Petr Vaníček, referent státní správy lesů a myslivosti ústeckého magistrátu.

„Další hlášení společných lovů bude následovat, postupně o nich budeme veřejnost informovat," dodal Petr Vaníček.

V mysliveckém sdružení Diana zatím chystají další lovy na 12. listopad. Předpokládaná lovená oblast je Státní les a Tři kříže a 10. prosince by se mělo lovit v oblasti Šlosberk a Tamda.

RIZIKOVÝ PŘELOM DNE A NOCI

„Každé sdružení si program naháněk připravuje podle svých možností, informace by se měly k veřejnosti dostat včas," sdělil Bohumír Freiberg, předseda okresní myslivecké rady z mysliveckého sdružení Liščí kámen, které má revír v Krušných horách ohraničený obcemi Libouchec, Knínice, Krásný Les a Petrovice.

„My bychom měli lovit 19. listopadu, 3. prosince a 26. prosince. Pravděpodobně se ale nezaměříme na divočáky, ale spíše na jelení zvěř. Budou-li návštěvníci lesa dodržovat všechny pokyny bezpečného pohybu v přírodě a budou dbát pokynů pořadatelů, nemělo by to pro ně znamenat větší komplikace," dodal Freiberg.

Lidé by se podle něj měli v tomto období vyhýbat pohybu v lese na přelomu dne a noci ráno i večer. „To myslivci nejčastěji loví zvěř v pohybu za potravou a zpět do krytu. Je lepší vyhýbat se v přírodě okolí loveckých zařízení, kazatelen a posedů. Tam zvěř myslivci obeznali a vyskytuje se tu častěji," doporučil Bohumír Freiberg.

Bezpečný pohyb v lese v době honů- Návštěvníci lesa musí dbát pokynů pořadatelů naháněk
- Doporučuje se vyhýbat procházkám po lese v době přelomu noci a dne ráno a večer
- V období lovecké sezony je lepší nechodit kolem loveckých zařízení kazatelen a posedů
- Nenechat volně pobíhat psy, zvláště loveckých plemen, v lese a honitbě (tj. i mimo les). Setkání s černou zvěří je pro psa nebezpečné vždy. Hrozí nejen tržné rány a další zranění, ale nebezpečná je zejména Aujezkyho choroba, kterou přenáší až 30 procent volně žijících divočáků. Prase neonemocní, ale šelma hyne do dvou dnů