Kvůli nedostatku sněhu přerušil provoz areál Bouřňák na Teplicku, informuje na svém webu Sport Centrum Bouřňák. Středisko se potýká s problémy celou sezonu. Provoz už dřív omezil spor o pozemky, kvůli kterým nebyla v provozu sjezdovka Slalomák.
Dobré podmínky zůstávají ve Ski areálu v Zadní Telnici na Ústecku. Na sjezdovkách leží 25 až 40 centimetrů sněhu. "Sníh je navzdory teplému počasí tvrdý a poměrně kvalitní, ani příliš neodtává. Sjezdovky upravujeme každý den," řekl ČTK ředitel střediska Jindřich Holinger.
Podobné podmínky nabízí Sport areál Klíny na Mostecku. V provozu jsou sjezdovky Centrální a Kotva, a také snowpark. "Podmínky jsou pořád dobré, technický sníh příliš neodtává. Návštěvníků je poměrně dost. Ovlivňují to jak prázdniny v části kraje, tak prázdniny v Sasku," řekl jeden z provozovatelů střediska Josef Dlouhý. Areál o víkendu pořádá sedmý ročník festivalu Volná pata. "Je to propagace a výuka telemarku. Budou tam zdarma instruktoři a vybavení, takže si to každý může vyzkoušet," uvedl Dlouhý.(čtk)