Žáci musejí mimo jiné připravit slavnostní tabuli, včetně návrhu na menua scénáře. Na hotelové škole v Teplicích už to mají za sebou. „Co se týče žáků, kteří se letos přihlásili k praktické závěrečné zkoušcev naší hotelové škole, byla úroveň slušná. Viděli jsme letos několik různých typů tabulí, například ke zdravé výživě nebo velikonoční i mezinárodní tabuli. Celkem se letos ke zkouškám přihlásilo v oboru číšník deset žáků,“ řekl Kašpar, vrchní učitel odborného výcviku. Připravenou tabuli poté hodnotí odborná porota, která klade důraz také na nápaditost. „Musíme si sami sestavit scénář a sehnat inventář. Musí se pak z toho vypozorovat, o čem celá tabule vlastně je. Těžké třeba bylo sehnat velké ubrusy, které se nevyrábí. Musela jsem si je nakonec nechat sešít,“ říká Markéta Dvořáková, která chce po hotelové škole nastoupit do Ústí na nástavbu.