Finanční podpora od města Teplice činila 1,5 milionu Kč, celková vysoutěžená cena však byla vyšší 1 799 370 Kč. Z dotace bylo pořízeno 38 lůžkových setů, zbytek pak pořídila Krajská zdravotní, pod kterou teplická nemocnice patří, z vlastních zdrojů.

Lůžka jsou vybavena pasivními antidekubitními matracemi pro vysoké riziko dekubitů, nosnost lůžka je 200 kg. Rozměr matrace dokonale kopíruje tvar lůžka a snadno snímatelný potah se zipem má velkou ochrannou chlopeň proti znečistění. Součástí lůžka je pojízdný, oboustranný noční stolek, který je uzamykatelný.

Nová lůžka přináší nejen větší pohodlí pro pacienty, ale významně usnadní práci také zdravotnickému personálu.

Teplický primátor Jaroslav Kubera uvedl, že ačkoliv město není zřizovatelem nemocnice, každoročně ji finančně podporuje, protože její prostředí se týká obyvatel města.

„Často slýcháme postřehy a názory na teplickou nemocnici. To dobré samozřejmě zmíní málokdo, kritika jde lehce. Naše vnímání je ale realistické, proto se budeme i nadále snažit nemocnici podporovat. Máme v rozpočtu připravené finanční prostředky pro nemocnici, ale musíme do budoucna vše sladit, abychom se nedostávali do rozporu s platnou legislativou," podotkl primátor Jaroslav Kubera.

Předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák uvedl, že statutární město Teplice je jediným donátorem, který pravidelně podporuje nemocnici ve svém městě, za což mu patří velké poděkování.

„Krajská zdravotní v posledních měsících zažívá období, kdy se dokončují významné investiční akce, tento rok jsme proinvestovali 1,5 miliardy korun. Dotace vždy přicházely především ze zdrojů prostřednictvím operačních programů. Chtěl bych tak ještě jednou poděkovat všem teplickým zastupitelům, že dávají finanční prostředky do teplické nemocnice potažmo Krajské zdravotní," řekl předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s. Jiří Novák.

„Město Teplice podporuje teplickou nemocnici prakticky každým rokem, a proto mu patří i mé poděkování. V minulosti tak město přispělo významnými částkami na pořízení moderní zdravotnické techniky, nyní prostřednictvím dotace na nová pacientská lůžka pomáhá ke zlepšení komfortu víceméně v ošetřovatelské oblasti a významná pomoc je již předjednána na rok 2016, kdy chce město Teplice přispět podílem na celkovou rekonstrukci parkovacích prostor před poliklinikou teplické nemocnice," vyzdvihl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s.

Startovací byty

„Další významnou pomocí statutárního města Teplic, které si velmi ceníme, jsou také tzv. startovací byty pro lékaře, které město vyhradilo v sousedství teplické nemocnice. Jsme za ně rádi, protože pomáhají pro stabilizaci zejména mladých lékařů," doplnil MUDr. Tomáš Hrubý, ředitel zdravotní péče Nemocnice Teplice. (ps)