Předchozí
1 z 13
Další

Support Lesbiens.Zdroj: se souhlasem kapely Support LesbiensSupport Lesbiens
Rádi bych popřáli jednomu z našich nejoblíbenějších českých textařů ještě jednou tolik! Sílu, lásku, hodně dobrý muziky… A hlavně to zdraví! Snad se brzy uvidíme na koncertních pódiích!?

Petr Janda.Zdroj: Deník/Martin DivíšekPetr Janda
Milý Milane, vzpomínám na doby, kdy jste poprvé přijeli ke mně do studia. To bylo někdy v roce 89, byli jste mladí kluci. Vzpomínám si, jak jste přijeli a první, co z vás vypadlo, byla basa piv. Taky si pamatuju na ty veselé večírky ve studiu, kdy jsme popíjeli na Propasti a radovali se z každého dne a z každé pěkné písničky. A najednou je ti pětapadesát? Je to vůbec možné? Ale když si vzpomenu, že mě bude za rok 80, tak to docela chápu. Tak ti přeju také takový dlouhý věk, nejen v životě a u rybaření, ale i u bigbeatu. Měj se moc hezky mám tě rád.

Blue Rocket.Zdroj: se souhlasem kapely Blue RocketBlue Rocket
Přejeme Ti Milane k tvým pět a pátým narozkám: ponech si svůj nadhled, bystré oko a víš, co máš udělat, až dolížeš nanuka? Vše nejLepší Ti přeje Mára a Rakety.

Lenka Szabó Hrůzová.Zdroj: se souhlasem zpěvačky Lenky Szabó HrůzovéLenka Szabó Hrůzová
Milý Milane. Na to, že asi máme něco společného, jsem přišla v momentě, kdy místo vysedávání v publiku na Slavíkovi jsem prchla na cigaretu, což bylo zakázáno, a tam jsem našla uprchlého tebe. A tak doufám, že ti ta rebelie ještě dlouho vydrží. Takže mi dovol, abych ti popřála k tvým narozeninám všechno, co potřebuješ, klid v duši a pevné zdraví.

Radek Hurvajs HurčíkZdroj: Deník/Vladimír MayerRadek „Hurvajs“ Hurčík
Milanovi přeju na tu jeho holou hlavu hodně novejch vlasů a taky novou držku. On už bude vědět. Jinak je to línej a nespolehlivej člověk, všude něco zapomíná. Pamatuji se, když jsme letěli hrát do Londýna, tak tam na letišti zjistil, že si zapomněl basu. Musel si tam kupovat novou, takže tady je ta jeho nespolehlivost. Jinak je to samozřejmě skvělej parťák.

Hlahol.Zdroj: se souhlasem kapely Hlahol.Tomáš JAME Jarolím za HLAHOL
Co popřát Špaldovi k narozeninám? No určitě přízeň múz, které má víc než jiní. Sílu udržet basu dvě hodiny bez křečí. Vždy dost kamarádů, kouření a pití, ale taky dost klidu a samoty, které jsou třeba k tvůrčí práci. Hlavně a zejména sílu svých blízkých a rodiny, energii, kterou začaroval do skladby „Houby magický“. A vzpomínky s Milanem? Mohl bych vytasit nějakou ze sklepů, když v pradávnu hrál v Hlaholu a vymyslel ten název. Nebo z hospod, kde se zuřivě diskutovalo o bolševikovi i muzice. Dám ale tu z poslední doby, kdy nás kluci vzali jako předkapelu. Bylo to v Edenu pro třicet tisíc lidí a já s překvapením vidím, že Milan má trému a obavy, „aby to bylo dobré, aby se to líbilo“. Po těch letech úspěchů a slávy a přízně byla v té hloubce pokora a respekt a snad i strach „abych je nezklamal“. To je pro mě Milan Špalek. Takže sousede… na tvé zdraví!

Petr Samek.Zdroj: Deník/Roman NešetřilPetr Samek
Milanovi přeju hodně zdraví, štěstí, spoustu vyprodanejch koncertů a hromadu skvelejch textů… A nejlepší příhoda? Ta se nedá zveřejnit…

Vilém Čok.Zdroj: Richard KarbanVilém Čok
Milý souputníku, kolego z branže, přijmi tímto mé třeskuté přání. Zkrátka a dobře: ať máš vše správně nataženo. Struny, mysl, krok, tělo a péro.

Kamil Střihavka.Zdroj: Deník/Jana KudrhaltováKamil Střihavka
Milanovi bych rád k narozeninám popřál nový lak na jeho unikátní soše v Zámecké zahradě, aby už nikdy neměl Žízeň, aby měl konečně svou motorovou sekačku a v lese nacházel jen Houby magický.

Doctor Victor.Zdroj: se souhlasem kapely Doctor VictorDoctor Victor
Špalek musel vynechat pár vystoupení během poslední tour ze zdravotních důvodů. Proto mu držíme palce a přejeme hodně zdraví, aby mohl se svoji partou na pódiu pořád řádit. Hlavně dobrý doktory!

Antonín Moravec.Zdroj: Deník/Petr MálekAntonín Moravec, pořadatel kulturních akcí v Teplicích
Přeji Milanovi, ať si ten svůj život užívá stále tak jako doposud. Přeji mu přetlak nápadů v textařině. Přeji mu zdraví a všechno to, co si přeje on sám.

Hynek Hanza.Hynek Hanza.Zdroj: Deník/Karel PechHynek Hanza, primátor Teplic
S Milanem Špalkem jsme se viděli osobně asi dvakrát v životě. Potřetí to bude tento pátek, kdy mu popřejeme k pětapadesátce na radnici. Popřeji mu určitě zdraví a stále dostatek energie, kterou vkládá do kapely Kabát, aby jim to hrálo co možná nejdéle. K tomu je potřeba i dostatek štěstí, protože jak rád říkal Jaroslav Kubera "na Titanic byli taky všichni zdraví a plní sil". No a nakonec bych mu popřál, stejně jako každému, co nejvíce dobré nálady a radosti ze života… Špalek stejně jako skupina Kabát jsou pro naše město významnými hudebníky, kteří mnoho let dělají nejen velmi oblíbenou hudbu, ale jsou zároveň nositeli dobrého jména našeho města, za což jim patří velký dík! Tepličané včetně mě jsou jistě náležitě pyšní, že je tahle rocková parta právě z Teplic!