Soutěž v požárním útoku začne v 9 hodin ráno. Řidiči se budou muset připravit na omezení dopravy. Každoroční Osecká stříkačka se tu bude konat již popáté. Soutěžit bude přes dvě stě padesát dětí a o jejich bezpečnost se kromě dobrovolných hasičů postarají i osečtí strážníci.

Soutěž proběhne pod záštitou místních dobrovolných hasičů, kteří se na soutěž připravují dlouhé týdny a se svými svěřenci důkladně trénují. Požární útok se měří na čas a bojují v něm družstva po sedmi dětech ve třech kategoriích: přípravka (3-6 let), mladší (6-11) a starší (11-15). Osek budou reprezentovat tři družstva, konkrétně jedna přípravka a dvě skupiny mladších.

Na akci bude patnáct dospělých dobrovolných hasičů, kteří budou mít na starosti občerstvení, zapisování výsledků, přípravy tratě anebo budou k ruce hlavnímu rozhodčímu Václavu Šedému. V každé věkové kategorii bude vyhlášeno první až třetí místo. Vítězové obdrží pohár a ti na prvních místech ještě pohár putovní. Kromě poháru vítězové obdrží medaile a diplomy. Všechny děti navíc dostanou sladkosti. Sbor dobrovolných hasičů Osek dlouho jednal se sponzory, aby dětem zajistil co nejhezčí ceny. Mezi nimi budou například dětské knihy, které věnovalo pražské nakladatelství Baronet, nebo sladké dobroty od Milady Bobkové z Háje u Duchcova.

Soutěžit se bude na louce nad poštou (pouťová louka), ale zázemí bude v hasičské zbrojnici, proto i letos dojde k omezení dopravy.

Řidiče tak čeká uzavírka části silnice v ulici Jateční. Nebude se smět do části, která spojuje ulici Obránců míru s ulicí Svobody. Tato část bude uzavřena od pěti hodin ráno do půlnoci.

„Chceme poděkovat městu Osek za to, že nám zajistili asistenci strážníků městské policie. Jsme rádi, že nám pomohou dohlížet na bezpečnost dětí," uvedla Hana Fuchsová ze Sboru dobrovolných hasičů Osek.(vč)