Návštěvníci si však vedle nákupu cení i jiných věcí. „Jezdím na Zahradu Čech i proto, že se tu potkám se stejně zapálenými lidmi. Vždy se zastavím u stánků časopisů Zahrádkář nebo Receptář, kde seženu chybějící vydání, ale také dostanu dobrou radu, jakou odrůdu vybrat, aby se jí dařilo v našich podmínkách. Je radost navštívit vsetínského školkaře Petra Baďuru, který vám nejen vybere ten nejlepší stromek, ale také vám ho i připraví nůžkami a ošetří pro vysazení a k tomu přidá dobrou radu," uvedl Jiří Novák z Roudnice nad Labem.

Pořadatelé mají radost, že na výstavy nezanevřeli prodejci a vystavovatelé. „Jejich počet je stále přes 300, někteří si dali pauzu, ale máme tu zhruba deset procent nových prodejců, kteří přijeli s jiným sortimentem. Těší mě, že hlavně zahrádkáři zareagovali na naši výzvu na darování nebo zapůjčení materiálů, které se vážou k historii Zahrady Čech. Dnes mi jeden návštěvník přinesl docela obsáhlou brožuru k výstavě z roku 1974, druhý povídání o výstavě ve třech jazycích," prozradila Michaela Mokrá, manažerka obchodu společnosti Zahrada Čech.

Výstava pokračuje do neděle, každý den je otevřena od 9 do 17 hodin, tyto tři dny i s doprovodným kulturním programem. (se)