Dubí: Koně, hudba a soutěže

Pod „Kudrákem" bude tradiční Dubský dostavník … Vystoupení dětí z MŠ, lukostřelba, country a irské tance, koňská show, pohádka pro děti či opékání buřtů a mnoho dalšího si užijete při akci v Dubí. Začátek v sobotu od 10:00 na louce pod „Kudrákem" v Dubí 2.

Policie, sanitky, hasiči a soutěže u Olympie

Tradiční den prevence se koná v sobotu po celé odpoledne na parkovišti u obchodního centra Olympie v Srbicích. Připravena je také ukázka zásahu hasičů a lékařů u simulované nehody. Pro děti bude připravena jízda zručnosti a další úkoly s dopravní tématikou. Moderovat to bude J. Melen.

Osek: Sláva na nádraží

Klub přátel Krušnohorské železnice zve na otevření železniční expozice Moldavské dráhy, kulturní památky ČR. Koná se v sobotu 17. května od 10 do 16.15 hodin v budově železniční stanice Osek město. Připravena je doprovodná výstava Světlo na železnici, Osecké nádraží pohledem dětí, promítání fotografií.

Rakety z celé Evropy

Na největší svátek raketových modelářů v ČR na Světový pohár do Krupky, zvou raketoví modeláři z Krupky. Koná se v sobotu 17. 5. a v neděli 18.5. na Srbickém pahorku. Startuje se vždy od 9.00 hodin.

Malí hasiči v neděli u Mc Donalds

Nedělní dopoledne bude v Teplicích ve znamení soutěže mladých hasičů. Na parkovišti u Mc Donalds v Trnovanech se uskuteční čtvrtý ročník soutěže O pohár starostky okresního sdružení hasičů a to pod záštitou právě Mc Donalds a s mediální podporou Teplického deníku. Přijďte fandit, začátek v 10 hodin.

Bystřany: Pietní akt na hřbitově

Pietní akt ke slavnostnímu uctění památky francouzských vojáků padlých za druhé světové války se uskuteční v sobotu od 11:00 hodin na hřbitově v Bystřanech.

Rotunda s hroby 22 Francouzů slouží k tomuto aktu od roku 2005, kdy byla dokončena její generální oprava. Piety, kterou pořádá obec Bystřany se zúčastní zástupci francouzského velvyslanectví, legionářů i bojovníků za svobodu.