Přesně tak se zachoval devětatřicetiletý muž z Lounska, přestože jej policisté jeden den z bytu v Janově vykázali, druhý den se tam pokoušel vrátit. Kromě maření úředního rozhodnutí a vykázání má však na svědomí ještě další tři trestné činy.

Vymlátil z ní peníze

Vykázání z bytu si muž vysloužil tím, že několikrát uhodil svou družku pěstí a s nůžkami v ruce jí měl vyhrožovat smrtí. Chtěl po ní peníze. Když mu je nedala, tloukl ji dál, až si dosáhl svého a hotovost dostal. „Takto se ke své partnerce chová po celý rok a jeho agresivita se stupňuje. S ohledem na opakované jednání policie přistoupila k institutu vykázání," informovala Ludmila Světláková, mluvčí mosteckých policistů.

Útočník však zákazu moc nedbal a hned druhý den ho porušil. Na ženu zvonil, dožadoval se vstupu do bytu a nakonec poškodil dveře.

Policie ho nyní obvinila z trestných činů loupeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, nebezpečného vyhrožování a ublížení na zdraví. Za tyto činy si může jít sednout až na deset let za mříže.

Z bytu musel odejít také čtyřiatřicetiletý Litvínovan. Do bytu své přítelkyně dochází navštěvovat děti, od března ale začal jejich matku napadat a vyhrožovat jí zabitím. Ženu ztloukl už několikrát. „Policisté v tomto případě provedli vykázání i v nepřítomnosti agresora v bytě," uvedla Světláková.

Na domácí násilí však nedoplácejí pouze ženy ve vztahu s agresorem, ale i jejich matky. K případu útoku a týrání vlastní matky došlo v Adámkově ulici v Chomutově. Z bytu tamního domu musel odejít šestadvacetiletý mladík.

Týrá vlastní krev

Již několik měsíců napadá a týrá svou matku i jejího přítele, se kterými bydlí. Svou matku několikrát uhodil, zakazoval jí dělat běžné věci a sprostě ji urážel. Neváhal obrátit pěst i proti příteli své matky. „Naposledy jim oběma sebral mobilní telefony a úderem pěstí rozbil skleněnou výplň dveří do obývacího pokoje," řekla k případu mluvčí chomutovských policistů Marie Pivková. Tohoto útočníka policisté obvinili z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí mu až čtyři roky ve vězení.(pn)