Sešli jsme se v příjemném prostředí teplické restaurace McDonald's. Terezka přišla s maminkou, Eliška s rodiči, tříletou sestřičkou Verunkou a podpořit ji přišel i děda s babičkou. Čas při pohoštění, které pro všechny připravil majitel teplického McDonald's Michael Friedrich, rychle utíkal, ale i tak jsme se o našich vítězkách stihli dozvědět i ledacos zajímavého.

Do vystřihování a posílání soutěžních kuponů a webového hlasování zapojila desetiletá Terezka Dvořáková nejen rodinu, ale i kamarády a spolužáky na základní škole na Stínadlech, kam chodí.

Pětiletá Eliška Volečková zatím chodí do školky, takže takovou podporu mít nemohla, ale v jejím případě se zapojila celá rodina, přátelé i známí, takže webové hlasování bylo dost vyrovnané.

Díky velké podpoře svých příznivců se tak obě dívky dostaly do finále soutěže.

Už se na něj obě moc těší a připravují se na to, co divákům předvedou. Terezka (na snímku v článku vpravo) se rozhodla pro tancování. Má ale ráda i sport, jezdí na kole, bruslích, hraje badminton a ve škole má ze všech předmětů nejraději výtvarnou výchovu. Na pohádkového prince Miroslava Šimůnka, který bude finále v divadle moderovat, se těší nejen Terezka, ale jak nám prozradila, i její maminka.  Ve finále soutěže Sluníčko Deníku budou  Teplicko v Novém Boru reprezentovat  Eliška Volečková a Terezka Dvořáková.

Eliška má na svůj věk tolik zájmů, že nám s jejich výčtem musela pomoct i její maminka. Protože jsou sportovně založená rodina, chodí plavat, lyžovat, bruslit, jezdí na kole. Ráda také tancuje, už má za sebou i vystoupení v divadle. Učí se také hrát na flétničku a nově začíná s klavírem. Na volnou disciplínu si ale vybrala něco úplně jiného bude čarovat.

Pak už přišel ten správný čas ke gratulaci a předání cen, kvůli kterým jsme se sešli. Krásné ovocné dorty našim Sluníčkům věnovala duchcovská cukrárna Romance. Heboučcí plyšoví medvědi prý budou hlídat hezké sny a nosit štěstí a bublifuk se v hezkém jarním počasí určitě také využije. Velkou radost měly obě malé slečny i z kufříků plných výtvarných potřeb a také happy mealů, které jim věnoval Michael Friedrich, maminky pak potěšil zlatými slevovými kartami.

Terezce a Elišce budeme držet palce, aby se jim jejich vystoupení ve finále soutěže vydařilo, dobře se bavily a aby si z divadla v Novém Boru přivezly samé hezké zážitky. První nácvik choreografie, který v Novém Boru proběhl včera odpoledne, už mají za sebou. Příště je čeká zkouška šatů a také nácvik volné disciplíny, aby finále před publikem dopadlo na jedničku.

Tak hodně štěstí!