Přestanov leží na silnici I/13 a podle posledního sčítání projede obcí denně 12.500 automobilů. Křižovatka patří podle policie mezi nejrizikovější místa na Ústecku. "Určitě je to velice složitá křižovatka, je tam problematické odbočení z vedlejších komunikací. Kruhový objezd by měl zlepšit průjezdnost," řekl ČTK Petr Vacek z chomutovského pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem stavby.
Otevřené výběrové řízení vypíše ŘSD do dvou týdnů. "Ideální bude, pokud stavba začne na jaře," uvedl Vacek. Náklady jsou zhruba 20 milionů korun, menší část uhradí Ústecký kraj, který je vlastníkem vedlejší silnice. "Už jsme podepsali smlouvu o společném financování díla," uvedl Vacek.

Samotná stavba bude pro obyvatele znamenat značnou komplikaci, zcela uzavřena ale silnice I/13 nejspíš nebude, zachován má být vždy průjezd jedním pruhem. "Podle předběžných plánů se bude stavět po etapách, začne se od Teplic, rychlost má být snížena na 30 kilometrů v hodině. Celá stavba potrvá osm měsíců až rok, takže pro vesnici to bude velká zátěž," řekla ČTK starostka Přestanova Miroslava Bechyňová. "Ale budeme rádi, když se konečně začne, protože je to opravdu nebezpečné místo," zdůraznila.
Starostka věří, že úlevu přinese obci už zprovoznění chybějícího úseku dálnice D8. "Teď šoféři sjedou z dálnice u Chlumce a do Teplic jedou přes naši obec. Doufáme, že po otevření celé D8 se to zlepší. Za každé auto, které nás mine, budeme rádi," uvedla Bechyňová. Termín zprovoznění D8 přes České středohoří je letošní prosinec. Ministr dopravy Dan Ťok při své poslední návštěvě v Ústeckém kraji potvrdil, že termín bude dodržen.