.

Radnice si uvědomuje, že se zdravotní péčí je to v současné době složité.

„Měli jsme zde tři praktické lékaře a nyní nám zde zbyli jen dva. Podle reakcí občanů není vše s lékařskou péčí v pořádku, a proto jsme se rozhodli tuto problematiku pomoci řešit a podpořit zlepšení stávajícího stavu," řekl starosta Dubí Petr Pípal a dodal: „Nabídli jsme provozovateli lékárny prostory po bývalé cukrárně a Správě majetku města v Krušnohorské ulici do pronájmu za zvýhodněnou cenu. Totéž jsme udělali v případě řešení problému praktického lékaře a nabídli jsme prostory bývalé Městské policie v Krušnohorské ulici k pronájmu za účelem zřízení ordinace praktického lékaře a opět za zvýhodněnou cenu."

Jak Deníku potvrdila provozovatelka lékárny Alba v Pozorce Kateřina Kozáková, z Dubí neodejde, ale využije nabídku města a přestěhuje se. Jako hlavní důvod uvádí polohu. „Lékárna je od toho, aby vydávala zejména léky na recept. Vzhledem k tomu, že v blízkém okolí není už žádný praktický lékař, tak je to poměrně složité. Lidí s recepty chodí jen poskrovnu," řekla lékárnice Kozáková.

Kdysi v Pozorce bylo zdravotní středisko, teď už tam má ordinaci pouze dětská lékařka.

„Když budeme v horní části Dubí, tak budeme blíž více lidem. Od praktického lékaře to budou mít kousek. Faktem je, že dubské čtvrti jsou od sebe docela dost vzdálené, ale taková už je geografie města. S tím nic neuděláme," dodala provozovatelka lékárny Kateřina Kozáková.

Rekonstrukci a potřebné úpravy nových prostor si bude lékař resp. lékárnice hradit sama. Předpoklad zprovoznění obou zařízení je do podzimu letošního roku. V obou případech se již začíná projektovat a pracovat na vydání potřebných povolení.

„Když všechno půjde, tak jak si představujeme, tak otevřeme v nových prostorách začátkem listopadu," sdělila Kozáková.(kos)