A jsou to právě delegáti, na které je nyní kladena největší váha, největší důvěra. Rozhoduje se o majetku v řádech stovek milionů korun.

Delegáti ale nejsou volení jen tak náhodou. Vybírat by si měli právě samotní družstevníci, a také ti jim dávat svoji důvěru. Víte vůbec, kdo je vaším delegátem, a s jakými představami na onu volbu chce jít? Měli byste se o to zajímat. Protože pak právě jemu můžete nadávat, nebo naopak ho chválit za to, co se podaří prosadit ve vašem zájmu. On je vaším prostředníkem při jednání s vedením družstva.

Není žádným tajemstvím, že se jedná o družstvo, které bylo několikrát v minulosti zmíněno ohledně kauz předražených aut bývalého předsedy, diskutovaného nákupu vily vedle knihovny v Lipové ulici, kde snad mělo mít družstvo svoji novou centrálu a také nikdy nefunkční fotovoltaické elektrárny na střechách domů na Nové Vsi.

Proto by měla být v úterý 29. března volba hodně sledovaná, a to především její výsledek. I s dopadem možností relativně nového volebního řádu. Právem členů družstva je o takové věci se zajímat. A hlavně burcovat svého delegáta, aby to byl právě on, kdo v dané věci volby nového vedení pak rozhoduje podle svého svědomí a s dopadem na budoucnost družstva.(re)