Podle policejních statistik z loňského roku, které má redakce k dispozici, se na silnicích okresu stalo 1272 dopravních nehod, které na místě řešila policie.

Za poslední tři roky to je největší počet. Pozitivní ale je, že při nich zemřelo méně lidí, než v předchozích letech. Za šedesát nehod může alkohol v krvi řidičů.

Co se týče hmotné škody, tak, i když bylo více nehod než v předchozích dvou letech, byla nižší. I tak ale přesáhla částku padesát milionů korun.

Viníci nehod zaplatili na pokutách sedm set tisíc korun. Za hodně nehod, a je to pochopitelné, může vysoká rychlost a také nedání přednosti v jízdě, což je případ střetů aut na křižovatkách.

A to nejen ve městě, ale také mimo obec, na místních komunikacích.

Policie proto společně s pracovníky BESIPu varuje, dávejte si při řízení vozidla velký pozor!

Jen pro zajímavost, osmdesát nehod z loňského roku má jako příčinu uvedenou srážku s lesní zvěří, prasetem, srnou a nebo jelenem.

-----------------------------

18. 4. 2014 (Pá) v 19:10 hod. řidič OA při jízdě ve směru jízdy od obce Tvrdín na Měrunice (sil. III/2571) dostal s vozidlem smyk, auto se následně převrátilo na bok a střechou narazilo do stromu. Při dopravní nehodě došlo k usmrcení 2 členů posádky a těžkému zranění třetího. Příčina DN rychlost.

12. 9. 2014 (Pá) v 1:35 hod. na parkoviště u nakládky uhlí v Ledvicích si řidič nákladního vozidla s návěsem řádně nezajistil vozidlo proti pohybu. Vozidlo se rozjelo a namáčklo ho na návěs před ním stojícího nákladního vozidla. Příčina DN způsob jízdy.

20. 9. 2014 (So) ve 22:02 hod. Dubí, silnice č. I/8 před železničním mostem. Řidič OA při jízdě ve směru na Teplice se střetl s chodkyní, která vstoupila do jízdní dráhy z pravé strany z chodníku. Při dopravní nehodě došlo k usmrcení chodkyně. Příčina DN způsob jízdy.

Zdroj: Policie ČR, Teplice, grafika: Teplický deník