V některých areálech se v tomto týdnu už nejezdí, sezonu k 31. březnu ukončilo Sport Centrum Bouřňák na Teplicku. Vleky se o víkendu opět rozjedou v Telnici na Ústecku. "O víkendu pojedou všechny vleky," sdělil Jindřich Holinger ze skiareálu v Zadní Telnici. Dodal, že ve všední dny už středisko kvůli nízké návštěvnosti stojí. Zatím není jasné, jestli se tu bude lyžovat ještě o dalším víkendu. "Příští týden by už mělo být tepleji, ale sněhu je stále tolik, že nevím, jak to roztaje," řekl Holinger. Odhadl, že na telnických sjezdovkách ještě leží asi metr sněhu.

I přes nižší zájem lyžařů je zatím i ve všední dny v provozu areál na Klínech na Mostecku. "Do pátku máme v provozu jen vlek Poma, v pátek na večerní lyžování už pojede lanovka, v sobotu a neděli také. V sobotu bude ještě večerní lyžování a řekl bych, že v neděli provoz pravděpodobně ukončíme," sdělil Josef Dlouhý ze Sport areálu Klíny. Podle něj stále vládnou i dobré podmínky pro běžkaře, tratě se tu budou upravovat v pátek, v letošní sezoně zřejmě rovněž naposledy.

Dostatek sněhu je stále také v Lužických horách. "Zatím pořád jedeme, i když návštěvnost už je skutečně nízká. Příští týden zřejmě pojedeme už jen odpoledne a myslím, že následující víkend už bychom provoz zastavili úplně," uvedl starosta Horního Podluží Karel Kopecký.(čtk)