Covid 19 zasáhl řady Městské policie v Teplicích. Podle náměstka primátora Jiřího Štábla měli pozitivní testy dva strážníci. „Dalších osm je preventivně doma v karanténě a čeká na výsledek testů,“ uvedl. Město v dané věci spolupracuje s teplickou hygienickou stanicí. Epidemioložka Eva Poláčková v pátek 7. srpna sdělila, že na přibližně 130 tisíc obyvatel v celém okrese připadá aktuálně 100 lidí v karanténě.

Prokázáno je 5 lidí s koronavirovým onemocněním. „Z toho pouze u dvou jsou nějaké zdravotní potíže, další jsou zcela bez nich,“ zmínila. Poznamenala také, že se podařilo některým pozitivně testovaným lidem naopak uzdravit a nejsou už ve stavu nemocných.

„Vyhaslo ohnisko v Krupce. Děti z tamního dětského domova už opět mohou chodit ven a nezůstávat zavřené v domě. Kvůli prokázanému onemocnění se musely vrátit předčasně z tábora, kde se Covid 19 vyskytl u jedné z vedoucích. Personál s nimi obětavě zůstal po celou dobu karantény v izolovaném prázdném domě,“ podotkla Poláčková. Počet nemocných na Teplicku podle ní není velký a rozhodně to není důvod k panice.

Uhynulé kusy raka kamenáče.
Sklárna vysušila potok, u Jeníkova na Teplicku uhynuli vzácní raci